На 2 февруари милиони американци отново ще застанат пред телевизионните

...
На 2 февруари милиони американци отново ще застанат пред телевизионните
Коментари Харесай

Тръмп сред първите заявки за висшата лига на рекламата в „Супербоул“ 2020

На 2 февруари милиони американци още веднъж ще застанат пред телевизионните екрани, с цел да проследят 54-тото издание на дълго чакания „ Супербоул “ в ефира на телевизия „ Фокс “. Хиляди ще бъдат и на стадион „ Хард Рок “ в Маями, където цената за един билет стартира от към 3 хиляди $ и доближава съвсем половин милион.

Тази сума обаче наподобява незначителна, на фона на това, което би трябвало да платят рекламодателите – с цел да излъчат 30-секунден спот по време на финала на шампионата на Националната футболна лига на Съединени американски щати, ще им бъдат нужни 5.6 млн. $. Въпреки това, техният брой продължава да нараства, а AdWeek разкрива някои от имената на участниците в най-скъпото, само че и най-гледано тв време в Съединени американски щати. За креативните екипи на рекламните организации това е моментът, в който мерят сили и би трябвало да покажат най-хубавото от себе си, тъй като се състезават за вниманието на колкото се може по-голям брой фенове. Най-много участия в тазгодишното издание на " Супербоул " се обрисува да има организация TBD – досега са известни най-малко 9 видеа, готови от нейните екипи. Допълнителна конспирация към " рекламния церемониал " обаче внася и политическия сюжет, на фона на идните най-важни избори в страната за нов президент. И по този начин, за сърцето на публиката на " Супербоул " ще се борят%  

Доналд Тръмп

Настоящият американски президент е присъединил и 60-секундна реклама на „ Супербоул “ в предизборната си акция, която ще бъде показана при започване на играта.

Агенция: TBD

Майкъл Блумбърг

Екипът на претендента за президент на Съединени американски щати също приготвя 60-секунден спот по време на шампионата.

Агенция: TBD

Audi (Volkswagen)

Брой участия: 11

Криейтив: Рекламата ще сложи началото на нова световна акция със слогана „ Прогресът през технологията “ ( “Vorsprung durch Technik ”).

Агенция: 72andSunny

Cheetos (Frito-Lay)

Брой участия: 12

Криейтив: Наскоро марката анонсира пуканки с чедар и лют усет, по тази причина евентуално 30-секундното му видео ще е обвързвано точно с тях.

Агенция: TBD

Coca-Cola

Брой участия: Над 20

Криейтив: Вероятно ще бъдат включени новите артикули Coke Energy или газираната вода Aha.

Агенция: TBD

Doritos (Frito-Lay)

Брой участия: Неизвестен

Криейтив: Наскоро марката стартира нов лют усет с лимон, а в този момент евентуално ще го показа публично на „ Супербоул “.

Агенция: TBD

Фейсбук

Брой участия: 1

Криейтив: Фейсбук ще дебютира като рекламодател тази година с видео, в което ще вземат участие комедиантът Крис Рок и артистът Силвестър Сталоун. В средата на декември се появиха първите фрагменти от снимачната площадка, а те подсказват, че спотът ще бъде отдаден на емблематичния Роки.

Агенция: Wieden & Kennedy Portland

Heinz

Брой участия: Първо от 2016 година насам

Криейтив: Рекламата е режисирана от Роман Копола, синът на Франсис Форд Копола. Очаква се да бъде показана необятната гама от артикули на марката, от класическия кетчуп до по-новите попълнения в асортимента.

Агенция: Wieden & Kennedy

Hyundai

Брой участия: 12

Криейтив: Това ще е първата реклама на „ Супербоул “ за Анджела Зепеда като основен маркетинг шеф, откакто зае позицията през предишния октомври. Подробности към видеото обаче към момента няма.

Агенция: Innocean Worldwide

Kia

Брой участия: 11

Криейтив: Корейският авто производител за първи път няма да употребява известни персони в рекламата си, а ще сложи в центъра чиновниците си от завода в американския щат Джорджия.

Агенция: David & Goliath

Porsche (Volkswagen)

Брой участия: Първо от 1997 година насам

Криейтив: Ще покаже Taycan, първия напълно електрически модел автомобил на марката.

Pringles

Брой участия: 3

Криейтив: За видеото компанията си партнира със анимационния сериал „ Рик и Морти “, а след неговото лъчение на „ Супербоул “ в комерсиалната мрежа ще се появи нов усет на Pringles.

Агенция: Grey

Snickers (Mars Wrigley)

Брой участия: Неизвестен

Криейтив: Брандът чества 10-годишнината на слогана „ Не си ти, когато си гладен “ и 90-годишнината от основаването си.

Агенция: BBDO New York и AMV BBDO

Toyota

Брой участия: 3

Криейтив: Автомобилният производител ще започва нова акция за промотирането на модела Highlander SUV.

Агенция: Saatchi & Saatchi

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР