На 2 декември Софийска филхармония представя концерт с виртуозната цигуларка

...
На 2 декември Софийска филхармония представя концерт с виртуозната цигуларка
Коментари Харесай

Виктория Муллова ще свири в зала „България“

На 2 декември Софийска филхармония показва концерт с виртуозната цигуларка Виктория Муллова. Тя ще извърши Концерт за цигулка от Шостакович под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.

Родена в оскъдно семейство, Виктория осъзнава любовта си към цигулката в ранна детска възраст. Завършва Московската консерватория, а оргомния ѝ гений е повода управляващите в Съветския съюз да ѝ разрешат да взе участие в състезанието „ Сибелиус " в Хелзинки през 1980 година, откъдето си потегля с първа премия.

Три години по-късно Виктория Муллова оставя цигулката си Страдивариус, благосъстоятелност на Съветския съюз, на леглото си във финландски хотел и бяга на запад. Муллова заживява в Лондон, а гения и целеустременността ѝ я извеждат на най-големите международни подиуми, работи с най-известните солисти и най-хубавите оркестри в целия свят. Музикалната ѝ просветеност и смелата, ясна визия, с която свири, разрешават на музиката да доближава непосредствено до сърцата на слушателите. Днес Виктория Муллова е позната в целия свят като цигулар с изключителна еластичност и музикална целокупност.

Последните вести към огромната цигуларка са свързани с турнето ѝ в Австралия и Нова Зеландия, а отзивите за концертите там включват избрания като брилянтни, забележителни, наситени с музика, впечатляващи и завладяващи.

Концертът на Софийската филхармония на 2 декември със солист Виктория Муллова, включва още две творби, които ще извърши националния ни филхармоничен оркестър с диригент Найден Тодоров - рапсодия „ Вардар " на Владигеров и „ Жар птица ", редакция 1919 година, на Стравински.

Билетите за събитието са налични на касата на зала „ България " и в мрежата на Ивентим, а цените са от 25 до 50 лева, оповестиха от Монте Мюзик. /Източник БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР