На 2 август окончателно приключи дългогодишният ДРСМО. Всъщност Русия беше

...
На 2 август окончателно приключи дългогодишният ДРСМО. Всъщност Русия беше
Коментари Харесай

Анализатори: Защо зачестиха инцидентите с чудо оръжията на Путин

На 2 август дефинитивно завърши дългогодишният ДРСМО. Всъщност Русия беше принудена да влезе в нова конкуренция на въоръжението със Съединени американски щати. Но както постоянно се случва, първата палачинка не става за нищо.

През лятото на 2019 година към този момент имаше две съществени изключителни обстановки с човешки жертви, по всяка възможност свързани с най-новите „ чудо-оръжия “, написа Блиц.

На 1 юли в Баренцово море се случи ужасна покруса. По време на тествания на борда на мистериозната подводница AC-12 починаха 14 съветски офицери. Всички те бяха експерти от най-голям клас, измежду тях имаше двама със званието „ Герой на Русия ”.

Известният боен специалист Виктор Баранец, представен от информационните организации и pogled.info предположи, че може да се е случило изключително състояние по време на тествания на перспективните подводни дронове „ Посейдон ”, които трябваше да се в несъразмерен отговор на американската опасност, за който говорихме по-рано.

На 6 август се случи следващият случай с човешки жертви. В региона на Архангелск породи детонация в морската ракетна зона, която съгласно „ Росатом ” е лишила живота на петима, има и други потърпевши.

Според известията в медиите, в Северодвинск и покрайнините му известно време се е следило леко нарастване на радиационния декор. Затвориха водите на Двинския залив за цивилните съдове. Какво тъкмо е можело да се случи там?

Представители на военното министерство на Русия оповестиха, че „ на площадката за изпитване на съветското Министерство на защитата в Архангелск, при изпитване на система с мотор с течно гориво, е зародила детонация и продуктът се е възпламени. Нямало е излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферата, радиационният декор е естествен ”.

Американският боен специалист Джефри Люис допусна, че нещастието е настъпила по време на тестванията на по този начин наречената „ ракета на Путин ”. Той оправдава догатката си с наличието на специфичния танкер „ Серебрянка ” наоколо до депото, предопределен за събиране на течни радиоактивни боклуци.

Според него „ съществуването на кораба може да е обвързвано с изпитването на крилата ракета с нуклеарен мотор ”.
Това не се вписва в формалната версия на министерството на защитата. Вътрешните специалисти обаче дават други, много правдоподобни пояснения за аргументите за детонацията и последващото затваряне на залива.

Например, Виктор Литовкин признава, че новият ракетен мотор с течно гориво в действителност е бил изпитан, само че нещо се е объркало заради „ човешкия фактор ”. В резултат на това са се случили разрушенията, детонацията и пожара и няколко тона извънредно отровен хептил може би са попаднали в морската вода.

Предполага се също, че по време на тестванията на хиперзвуковата ракета " Циркон " може да е зародила изключителна обстановка. Военният специалист Юрий Кнутов признава, че софтуерните усложнения са провокирани от претупване на разработките.

Ако това е по този начин, тогава пораждат естествени неприятни въпроси по отношение на равнището на подготвеност на наличния личен състав, „ суровостта “ на технологиите и целесъобразността на пришпорването на разработчици на оръжие да съблюдават крайните периоди.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР