На 2 април 2020 г. полицейските и съдебни органи на

...
На 2 април 2020 г. полицейските и съдебни органи на
Коментари Харесай

Разбиха международна престъпна група, арестувани са и българи

На 2 април 2020 година полицейските и правосъдни органи на Германия, Австрия, Сърбия и България са осъществили огромни взаимни дейности по неутрализирането на интернационална проведена незаконна група за измами посредством фиктивна търговия с финансови принадлежности, корупция, компютърни закононарушения и изпиране на пари, оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

В България са били арестувани трима български и един немски жител, двама от които са измежду хипотетичните ръководители на групата. В Сърбия са арестувани пет лица, сложени под наблюдаване са повече от тридесет банкови сметки, запорирани са движими движимости и парични средства. В Германия е блокирана банкова сметка на незаконната група с над 2.5 милиона евро.

Разследването против интернационалната незаконна група стартира Главната прокуратура в гр. Бамберг, Германия преди близо година, взаимно с екип на Централната прокуратура на Австрия за битка с икономическата престъпност и корупцията. Подкрепа в обмена на информация и съгласуване на дейностите по следствието оказват Европол и Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в наказателното правораздаване Евроджъст.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР