На 19 юни - в навечерието на международния ден на

...
На 19 юни - в навечерието на международния ден на
Коментари Харесай

Да счупиш рекордите на Гинес в подкрепа на SOS Детско селище Трявна

На 19 юни - в навечерието на интернационалния ден на SOS Детските селища, който се отбелязва на 23 юни, в SOS Детско населено място Трявна се състоя формалното разкриване на реновираното спортно игрище в селището. Лентата преряза персонално Максим Брекман, тенисистът, който предходната година изигра 40 поредни трисетови мача и счупи върховете на Гинес в поддръжка на SOS Детски селища България.
 детско населено място
20 хиляди евро е сумата, която Брекман подари на детското населено място в Трявна след благотворителния маратон, състоял се на 8 и 9 октомври предходната година в Антверпен. Тогава 32-годишният треньор Максим Брекман от академията на Ким Клайстърс в Бре, Белгия, счупи международния връх от 36 поредни мача, подложен година по-рано в границите на Уимбълдън, като игра против срещу известни лица и запалянковци от света на спорта и бизнеса.
 детско населено място
С парите беше построена мултифункционална спортна площадка за тенис, баскетбол и футбол. Максим се срещна и сприятели с малчуганите от SOS приемните фамилии в Трявна, за които тенисът бързо се трансформира в обичания спорт.
 детско населено място
„ European Open и тенис академията на Ким Клайстерс обединихме сили, с цел да се надигнем пред едно от най-големите провокации в тениса и то в името на SOS идеята, тъй като имаме вяра в нея. Вярвам, че всяко дете заслужава щастливото детство, което SOS детските селища по целия свят обезпечават. Вярвам, че всяко дете има правото да спортува и в този момент, когато виждам усмивките по лицата на децата, знам, че напъните и тестването в Антверпен си заслужаваха. Впечатлен съм от SOS приемните фамилии в Трявна и от всеотдайността на SOS екипа, който работи и с децата, и със фамилиите “.

Повече за SOS Детски селища България

Сдружение SOS Детски селища България е първата гражданска правозащитна организация в страната, която дава директна грижа за деца в риск, като се стреми да обезпечи цялостен с любов дом за всяко дете. Сдружение SOS Детски селища България е част от огромното интернационално семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 1 000 000 деца в 135 страни по света. От 1990 година SOS Детски селища България обезпечава семейство и здравословна среда за развиването и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да изгубят закрилата на своите родители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР