На 19 януари от 14 часа като част от проекта

...
На 19 януари от 14 часа като част от проекта
Коментари Харесай

Продължава месецът на Радичков в Пловдив

На 19 януари от 14 часа като част от плана „ Януари – месец на Радичков “ поданици и посетители на Пловдив – Европейска столица на културата ще могат да участват на лекция-разговор за творчеството на Радичков и неговия пътепис " Неосветените дворове ".

В същия ден, заради огромния интерес на публиката, от 16 часа ще бъде прожектиран документалният филм за създателя „ Черкаски летописи “.

Разширеният диалог за пътуванията на създателя, написването на пътеписа за Сибир, записките му и креативния развой, ще бъде воден от проф. Инна Пелева.

На фона на изложбата със фотоси от пътуването на Радичков през 1964 година, проф. Пелева ще опише за отпечатъка върху личността и създателя, който броденето по едно от най-суровите кътчета на земята оставя у него.

Специално място в диалога ще бъде отделено на новоиздадената за първи път в независимо книжно тяло по този начин наречена " чернова " по написването на " Неосветените дворове " " Сибирски тетрадки ".

Тетрадките съставляват един трогателен и нередактиран текст, който споделя за непосредствените усещания на създателя от пътуването и са единственото доказателство за креативния развой на създателя.

Във филмът за Йордан Радичков „ Черкаски летописи “ създателят приказва за творчеството си, българския спектакъл и кино, търсенията на изкуството от интервала на неговия креативен път.

Разговорът и прожекцията ще се проведат в зала " Мексиканско изкуство ", ул. " Артин Гидиков " 11, Пловдив с вход свободен за двете събития.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР