На 19 септември ще се проведе операция на Пътна полиция

...
На 19 септември ще се проведе операция на Пътна полиция
Коментари Харесай

Мащабната акция на КАТ започва днес!

На 19 септември ще се организира интервенция на Пътна полиция EDWARD – Европейски ден без починали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death). Тя се провежда от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL.

Целта на огромната интервенция EDWARD е ограничение до най-малко броя на тежките ПТП на територията освен на Пловдив и региона, а и в цяла Европа, посредством засилена контролна активност по съблюдаване условията на ЗДвП и повишение степента на осведоменост на обществото за пътно-транспортния травматизъм и аргументите за същия.

Европейският ден без починали на пътя е част от Европейската седмица на подвижността, която се организира от 16 септември до 22 септември тази година. Мотото на седмицата „ Безопасни мобилни комбинации за живот ”, написа novini.bg. Идеята е хората да употребяват разнообразни транспортни средства, с цел да се придвижват различно и по-безопасно.

Активна е специфична страница, отдадена на EDWARD. Тя е налична от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и отдела „ Пътна полиция “, а по традиция часовник отброява часовете до старта на интервенцията в 00.00 часа на 19 септември.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР