На 19 септември в представителния салон на Министерството на външните

...
На 19 септември в представителния салон на Министерството на външните
Коментари Харесай

Наградиха посланика ни в Бразилия с престижния орден „Южен кръст“

На 19 септември в представителния салон на Министерството на външните работи на Бразилия заместник-министърът на външните работи Нелсън Антонио Табажара де Оливейра връчи медал „ Южен кръст “ на посланика на България Валери Йотов във връзка привършване на мандата му в Бразилия. Присъстваха посланици от Дирекции Европа, Права на индивида и Протокол на Министерството на външните работи и от дипломатическия корпус, публицисти.

Посланик Табажара оцени високо развиването на двустранните връзки сред България Бразилия, привързаността на двете страни към правилата на интернационалното право и мултилатерализма, взаимната поддръжка на кандидатури в интернационалните организации, шерване на нуждата от промяна на Организация на обединените нации и на Съвета за сигурност, по която двете страни имат сходни позиции. Посочи съществуването на неизползвани благоприятни условия за по-интензивно развиване на двустранните връзки.

Посланик Йотов открои значимостта на формалното посещаване на президента Росен Плевнелиев и бизнес делегация в Бразилия и Сао Пауло през 2016 година, което даде нов подтик на двустранните връзки, както и културните планове на посолството за разпространение на Българската просвета и опциите за обучение у нас на задгранични студенти. Създадената през 2015 година Група за другарство с България в бразилския Конгрес също способства за активизиране на двустранния разговор.

Зам.-министър Табажара даде обяд в чест на българския дипломат и неговата брачна половинка.

.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР