На 19 октомври (петък) от 17 ч в Културен център

...
На 19 октомври (петък) от 17 ч в Културен център
Коментари Харесай

Филмът на БНТ Първото семейство с публична прожекция

На 19 октомври (петък) от 17 ч в Културен център G-8 ще се състои прожекция на документалния филм " Първото семейство ", с който беше открит новият сезон на поредицата " В кадър " на Българска национална телевизия при започване на месеца. Събитието се провежда от съдружие SOS Детски селища България, част от огромното интернационално семейство " SOS Children’s Villages International ", което от 1949 година се грижи за близо 2,500,000 деца в 135 страни по света. Документалната лента е продукция на Дирекция " Информация " на Българска национална телевизия с създател Геновева Радева и е отдадена на 25-годишнината от основаването на SOS Детско населено място Трявна.


Историята на кино лентата и неговите герои стартира по-рано – през 1993 година, когато Геновева Радева снима предаване на Българска национална телевизия. Четвърт век по-късно феновете ще видят към този момент порасналите Щерияна, Пламен и Таня, израснали в Къща 1 от детското населено място и тяхната SOS майка. Филмът съдържа архивни фрагменти, разкриващи моменти от житейския им път от селището до реализацията им в живота отвън него. Режисьор на " Първото семейство " е Николай Василев, а оператор Недялко Данов.

Освен с прожекцията на кино лентата " Първото семейство ", SOS Детски селища България отбелязва 25-годишнината на селището в Трявна и с показване на книгата " 25 мига от детството ". Юбилейното издание съдържа 25 фотографии, запечатали усмивките на деца, лишени от родителска грижа с апел да ги виждаме по-често на техните лица. Книгата ще бъде специфичен подарък за всеки, записал се като SOS другар по време на събитието в Културен център G-8.

Филмът на Българска национална телевизия ще бъде показан и по време на честването на юбилея в SOS Детско населено място Трявна на 23 октомври (вторник).

Темата за ориста на децата, израснали в SOS селищата ще бъде прегледана в предаването " Малки истории " с водещ Ирен Леви, на следващия ден, 19 октомври, от 14 ч по БНТ1. Участие в изданието ще вземат Щерияна Петрова - една от героините на кино лентата " Първото семейство ", създателят на кино лентата Геновева Радева, проф. доктор Росен Коларов - ръководител на УС на SOS Детски селища България, Иван Христофоров - шеф Програма " SOS Детско населено място Велико Търново – Габрово – Трявна " и едно от приемните фамилии от SOS Детско населено място Трявна – Лили и Младен Недялкови.

В предаването " Малки истории " феновете на публичната медия ще могат да видят фрагмент от документалната лента " Тревненските слънца " - роман за децата, които порастват в този момент в SOS Детско населено място Трявна. Филмът ще бъде излъчен на 4 ноември (неделя) в рубриката " В кадър " по БНТ1.
  Тази неделя Тази неделя "В кадър " по Българска национална телевизия 1: "Първото семейство " - филм на Геновева Радева
На 7 октомври (неделя) от 20:45 часа в рубриката „ В кадър “ по Българска национална телевизия 1 ще бъде излъчен филмът „ Първото семейство “. Продукцията на Дирекция „ Информация “ п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР