На 19 октомври честваме професионалния празник на българския лекар –

...
На 19 октомври честваме професионалния празник на българския лекар –
Коментари Харесай

Кацаров: Няма нищо по-велико от това да си лекар

На 19 октомври честваме професионалния празник на българския доктор – денят на Свети Иван Рилски Чудотворец , небесен настойник на българския народ. Всяка специалност има своите хубави страни, само че няма нищо по-велико от това да си доктор . Това декларира министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров във връзка 19 октомври - Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец.

Имаме шанса и щастието да познаваме неповторимото възприятие, което изпитваш, когато спасяваш човешки живот, когато можеш да облекчиш болката на страдащия. Няма друга специалност или занимание, които да въплъщават в себе си дотам човеколюбието и състраданието, обръща се Кацаров.



В дните на пандемията, породена от новия ковид , повече от всеки път обществото ни се нуждае от вашата грижа, безрезервност и отговорност.

" Днес е ден, в който всички ние показваме нашата респект и дълбока благодарност към лекаря. Днес е ден, в който би трябвало да почетем тези, които, борейки се за живота на пациентите си, сами станаха жертва на подлата болест. Поклон и мир на душите им! ", показва здравният министър.

" Медицината и различен път се е изправяла пред сходни провокации, само че историята не помни толкоз бърза и огромна реакция на международната здравна общественост, неизменима част от която са българките лекари. Сигурен съм, че скоро ще преодолеем и това тестване, в което нашите лекари потвърдиха още веднъж, че заслужаваме респекта и уважението на всички ", обръща се Кацаров.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР