На 19 май в ефира на програма Хоризонт бяха обявени

...
На 19 май в ефира на програма Хоризонт бяха обявени
Коментари Харесай

Емануил Иванов е Млад музикант на годината

На 19 май в ефира на стратегия " Хоризонт " бяха оповестени премиите в националната анкета " Музикант на годината 2019 ". Галаконцертът, на който те би трябвало да бъдат връчени на новите носители, определени с гласоподаване от слушателите на БНР, е отсрочен за есента, с вярата да може да бъде сбъднат след отпадане на рестриктивните мерки по отношение на пандемията от Covid-19.

Срещите с наградените музиканти в предаването " Алегро виваче " започнаха със самия " Музикант на годината 2019 " - баритона Кирил Манолов, и продължава с носителя на наградата " Млад музикант на годината " - пианиста Емануил Иванов.

Широката аудитория научи името му точно през миналата есен - след успеха му в влиятелния клавирен конкурс " Феручо Бузон " в италианския град Болцано и последвалите изяви на българска сцена. А единствено преди броени дни - в навечерието на 24 май - младият пианист получи премия и от Министерството на културата: почетен знак „ Златен век “ - „ Печат на цар Симеон Велики “, златен, грамота и парична премия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР