На 19 май съпругата на китайския председател Пън Лиюен покани

...
На 19 май съпругата на китайския председател Пън Лиюен покани
Коментари Харесай

Пън Лиюен и съпруги на държавните лидери на Централна Азия посетиха театъра Ису в гр. Си‘ан

На 19 май брачната половинка на китайския ръководител Пън Лиюен предложения Айгюл Джапарова, брачната половинка на киргизстанския президент, и Зироатон Мирзйоева, брачната половинка на узбекистанския президент, да посетят театъра Ису в гр. Си‘ан.

Пън Лиюен горещо посрещна гостите, които първо посетиха Китайския музей на обичайна опера „ Цинцян “ от Северозападен Китай, срещнаха се с историята на операта и разгледаха танцови фрески от династия Тан. По този метод се дава една мощна основа за историческия другарски продан сред Китай и страните от Централна Азия.

В изложбената зала на спектакъл Ису Пън Лиюен и гостите също персонално се срещнаха с историята и хубостта на куклите от „ театъра на сенките “, след което се любуваха на част от опера „ Цинцян “. Първата дама на Китай съобщи своето предпочитание да се ускори обменът и съдействието в региона на културата и изкуството със страните на Централна Азия, което да спомогне за по-задълбочено взаимно опознаване сред народите. Джапарова и Мирзйоева обявиха, че Пътят на коприната е един от главните исторически фактори, които свързва културата на Китай и Централна Азия. Те високо оцениха отбраната и наследяването на обичайна просвета на Китай и своите откровени упования за задълбочаване на културния и цивилизационния продан с Китай. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР