На 19 май 1977 година 24-годишната Колийн Стан бърза за

...
На 19 май 1977 година 24-годишната Колийн Стан бърза за
Коментари Харесай

Момичето, което прекара 7 г. в ковчег, докато го насилват

На 19 май 1977 година 24-годишната Колийн Стан бърза за рождения ден на собствен другар и макар че рисковете на автостопа са ѝ добре известни, тя взема решение да спре кола, вместо да чака рейса.

Качва се в автомобила на фамилната двойка Камерън Хукър и брачната половинка му Джанис. Тогава за младото момиче стартира 7-годишен пъкъл, който е избран като най-безпрецедентния случай в историята на ФБР.

Чувствах се уверена и спокойна, когато се качих във вана на семейство Хукър, споделила Колийн пред органите на реда. Тя се настанила на задната седалка до 7-годишното бебе на водача.

Изведнъж колата на фамилията внезапно отбива от околовръстното, водачът слиза и заплашва стопаджийката с нож. Колийн трябвало непринудено да влезе в тясна дървена кутия, след което била затворена в мазето на страховитото семейство.

Преди да срещнат Колийн, Камерън и Джанис сключили съглашение да потърсят секс робиня, която да извършва извратените стремежи на Камерън.

През първата вечер на отвличането той пребива младото момиче и завързва очите ѝ, след което прави секс с жена си тъкмо до нея. През идващите 7 години психопатът Хукър постоянно пребива момичето с бич, връзва я да виси от тавана и обгаря тялото ѝ.

Година след отвличането и мъченията Камерън ѝ споделя, че е част от организация на име Фирмата, която ще аргументи доста по-лоши неща на фамилията ѝ, в случай че тя се осмели да опише за случилото се.

Освен това я принуждава да му стане робиня. Приела името Кей, нямала право да приказва без позволение и към Камерън трябвало да се обръща единствено с Господарю.

Колийн е била неведнъж изнасилвана, а откакто фамилията се реалокира в Ред Блъв, тя заживява в стеснен дървен ковчег под водното легло на двойката.

През 1978 година се ражда второто дете на фамилията и те дават на Колийн дребна независимост, с цел да се грижи за двете им деца. Тя можела да излиза на двора и макар че имало съседи с работещ телефон, Колийн не направила нищо, с цел да избяга, тъй като се страхувала от Фирмата.

През 1981 година семейство Хукър ѝ позволяват да посети фамилията си. На срещата участва и Камерън, който се показва за неин другар. Близките ѝ решили, че двамата са част от фракция, само че решили да не вършат нищо, с цел да не отхвърлен щерка си.

Всички даже си вършат обща фотография, на която жертвата прегръща щастливо насилника си /вижте галерията горе/.

След като видяла фамилията си обаче, Хукър вземат решение, че са дали прекомерно доста независимост на своята робиня и връщат първичните условия. В продължение на 3 години тя била изваждана от дребния дървен ковчег единствено за час дневно, като вършела и биологичните си потребности в ковчега.

Децата на Хукър нямали никаква визия, че под леглото на родителите им живее дамата, която ги гледала като бебета.

Но чашата прелива през 1984 година, когато Камерън, заслепен от обстоятелството, че закононарушението му се разминало, изискал от жена си още 4 секс робини. Тогава Джанис споделя на Колийн, че Камерън я лъже и в действителност не е част от никаква Фирма.

Тя напуснала къщата мигновено, както и брачната половинка с децата. Насилникът обаче потърсил единствено робинята си, като по телефона я умолявал да се върне. Двамата постоянно се чували, а на Колийн не ѝ минавало и през разум да заяви на полицията за случилото се.

Психолозите разказват този феномен като Стокхолмски синдром, а за ФБР това си остава най-безпрецедентният случай, тъй като виновникът е предаден не от жертвата, а от неговата брачна половинка – Джанис.

Тя подписва съглашения с властта, които ѝ подсигуряват, че няма да я подвеждат под отговорност и ще ѝ обезпечат промяна на самоличността. Тогава тя споделя за ужасите, които са вършели с Колийн.

Признава и че брачният партньор ѝ е виновен за отвличането и убийството на Мари Елизабет Спанхейк, която е оповестена за изчезнала през 1976 година. Но защото не намират тяло и доказателства, той не е съден за това закононарушение.

За отвличането и 7-годишните издевателства над Колийн обаче получава 104-годишна присъда, която може да апелира най-рано през 2030 година.

Случаят става един от най-интересните в престъпната история и по него е написан бестселърът Перфектната жертва: Истинската история на момичето от кутията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР