На 19-и декември финландският посланик в Москва беше извикан в

...
На 19-и декември финландският посланик в Москва беше извикан в
Коментари Харесай

Москва привика финландския посланик заради военен договор между Хелзинки и Вашингтон

" На 19-и декември финландският дипломат в Москва беше извикан в съветското външно министерство и му беше казано, че съветската страна няма да остави без отговор повишаването на военния капацитет на НАТО на нашата граница, което заплашва сигурността на Руската федерация, и ще предприеме нужните ограничения за противопоставяне на нападателните решения на Финландия и натовските ѝ съдружници ", съобщи говорителката дипломатическото ведомство Мария Захарова.

Миналата седмица финландското държавно управление заяви, че Хелзинки и Вашингтон ще сключат съглашение в региона на защитата, което планува изпращане на американски бойци и военни материали за подкрепяне на защитата на северноевропейската страна.

В контракта са изброени 15 обекта и зони във Финландия, до които американските военни ще имат безконтролен достъп и където ще могат да съхраняват военно съоръжение и муниции. Това включва и четири въздушни бази, както и военно пристанище. Съединени американски щати имат сходни съглашения с доста страни в Източна Европа, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР