На 19 и 20 юни президентът Румен Радев ще бъде

...
На 19 и 20 юни президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Президентът на официално посещение в Словашката република на 19 и 20 юни

На 19 и 20 юни президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Словашката република. Тази година България и Словакия означават 25 години от определяне на дипломатически връзки. Това оповестиха от прессекретариата на президента, предава Фокус . На 19 юни с публична гала в президентския замък в Братислава президентът Румен Радев ще бъде посрещнат от своя словашки сътрудник президента Андрей Киска.

Двамата ще проведат среща „ на четири очи “, след което ще управляват пленарните диалози сред двете публични делегации. В наличието на двамата президенти ще бъдат подписани двустранни документи – контракти за съдействие сред Техническия университет-София и Техническия университет в Братислава, сред Българската телеграфна организация и Словашката телеграфна организация, както и сред УНСС и Икономическия университет – Братислава. В първия ден от визитата българският държавен глава ще беседва с премиера на Словашката република Петер Пелегрини, както и с ръководителя на Националния съвет Андрей Данко.

Сред тематиките на диалозите ще бъдат задълбочаването на търговско-икономическите връзки в сфери от съвместен интерес, насърчаването на туризма, съдействието в секторите на енергетиката и защитата, ще бъдат разисквани и въпроси от европейския дневен ред. В Братислава президентът Румен Радев ще се срещне с представители на българската общественост. На 20 юни президентът ще посети Българското приблизително просветително учебно заведение „ Христо Ботев “, което отбелязва 70 години от основаването си. Учебното заведение е известно като едно от най-престижните учебни заведения в Братислава.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР