На 19 февруари обществеността на Варна отбеляза 150-та годишнина от

...
На 19 февруари обществеността на Варна отбеляза 150-та годишнина от
Коментари Харесай

Почит пред Левски

На 19 февруари обществеността на Варна означи 150-та годишнина от гибелта на Апостола с общоградско шествие.

В 10 часа участниците, разграничени в три обособени лъча, потеглиха към бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. От 11 часа пред паметника се организира боен обред с присъединяване на Представителния духов оркестър на Военноморските сили и почетен часовой от ВВМУ,,Н. Й. Вапцаров “. Строят беше признат от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

Венци и цветя бяха поднесени от Областният шеф Марио Смърков, кметът на Община Варна Иван Портних, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, Общинският съвет, кметовете на региони, представители на държавни, общински и неправителствени структури и организации, военно-патриотични съюзи, образователни заведения и читалища, жители и посетители на града.

В град Бургас, пред бюст-паметника на Васил Левски в Морската градина военнослужещи от Военноморските сили на Република България участваха в осъществяване на обред във връзка отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола на свободата.

На възпоменателната гала участваха представители на държавната и локална власт, доста жители и посетители на града, както и възпитаници от Бургаските учебни заведения и детски градини.

Строят на почетния часовой от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база-Бургас беше признат от началника на Щаба на Флотилията капитан I сан Георги Савов.

Представители на бургаското духовенство отслужиха заупокойна молитва в памет на Апостола на свободата.

Ритуалът приключи с отдаване на военни почести и поднасяне на венци и цветя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР