На 19 август т.г. в статия под заглавие “Прокуратурата вече

...
На 19 август т.г. в статия под заглавие “Прокуратурата вече
Коментари Харесай

Прокуратура осъди вандалското драскане по некролози

На 19 август т.г. в публикация под заглавие “Прокуратурата към този момент хвърля в ареста за драскане върху некролог” се твърди, че “подходът на прокуратурата по този проблем демонстрира сериозен поврат в личната ѝ практика”.

От името на прокурорите, следователите и правосъдните чиновници на Апелативна профилирана прокуратура, Специализирана прокуратура и Следствения отдел към нея показваме противоречие с сходна манипулативна информация, изнесена в общественото пространство, даже и единствено тъй като касаe разнообразни проблеми, които нямат нищо общо по сред си.

Изключително грозно е да се употребява паметта на сътрудника следовател Йордан Костадинов, за който се гордеем, че бе част от колектива на Специализирана прокуратура, както и наш другар, единствено и само с цел да бъде компрометирана прокуратурата.

Почитта към мъртвите не следва изобщо да е предмет на подигравка, даже журналистическа. Поругаването на паметта на хората с сходен вид прояви във всяка цивилизована страна се назовава вандалски акт.

Само за цялост ще посочим, че лицето, направило това, е обвинен по досъдебно произвеждане на Софийска районна прокуратура, какъвто е реда по Наказателно-процесуален кодекс.

При съществуването на сходни доказателства, прокуратурата “не бележи поврат в личната си практика”, а се управлява единствено и само от закона.

Един месец по рано, същото лице, след извършено следствие от следовател при Следствения отдел към Специализирана прокуратура е наказано от Специализирания углавен съд по импортиран обвинителен акт на Специализирана прокуратура на едно общо наказване в размер на ЕДНА ГОДИНА И ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

Причината е неуважение и неуважение към държавния знак, както и за засягане достойнството на нацията, извършвайки непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото.

На 29.05.2018 година в центъра на гр. София пред Съдебната палата запалил знамето на Република България на обществено място, по-късно уринирал върху него и основал видеозапис на тези условия, като е целял същите да станат притежание на неустановен кръг от хора и с това да покаже явното си неуважение на открития в страната правов ред.

Това е закононарушение по член 108, алинея 2 вр. с член 26, алинея 1, вр. член 54 от Наказателен кодекс и за осъществените непристойни дейности -престъпление по член 325, алинея 2, във вр. с алинея 1, вр. член 26, алинея 1, вр. член 54 от Наказателен кодекс, което е отсрочено на осн. член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс С ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

Считаме, че оповестената публикация съставлява насмешка с паметта на един заслужен български следовател от страна на хора, имащи искания за честен стожер на обществото, като отговорността за това оставяме на тяхната съвест, а също по този начин и на преценката на българските жители и общество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР