На 19 август отбелязваме Световния ден на картофите – храната,

...
На 19 август отбелязваме Световния ден на картофите – храната,
Коментари Харесай

По случай Деня на картофите - 10 вкусни и лесни рецепти с любимата храна

На 19 август означаваме Световния ден на картофите – храната, която най-често участва в менюто ни. Независимо дали ще е като чипс, картофено пюре, печени картофи, печени или пържени картофки, картофите постоянно са вкусни.

Култивирането на картофите е почнало сред 5000 и 8000 година преди Христа в южната част на Перу и северната част на Боливия. След откриването на Новия свят този зарзават се е популяризирал по целия свят.

В другите си разновидности на подготвяне картофите са обичана храна на милиони хора. Те могат да се сервират като главно ядене, а може и да се създадат на брашно, от което да се подготвят самун и палачинки.

В междинните епохи по-бедната част от популацията на Ирландия е оживяла с помощта на картофите, защото въпреки и зарзават, те са задоволително засищащи, с цел да се хапнат за обяд и вечеря.

 картофи Istock

А в Русия са разкрили и друга изгода от картофите – превръщането им в алкохол. Популярната съветска водка се дестилира от картофи, което демонстрира, че този зарзават както да се хапва, по този начин и може да се пие.

Пригответе си картофено ядене за закуска, обяд или вечеря през днешния ден, с цел да отбележите празника на картофите, като може да смесите картофите с обичаните си съставки и да изберете разновидността, който най-вече ще ви се услади.

А с цел да ви помогнем, ви представяме цели 10 предписания с картофи, които са подобаващи за всеки усет. Те се подготвят елементарно и бързо и за извънредно вкусни!

***











 картофи Thinkstock









Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР