На 19 април, в тестови режим заработиха новите трасета на

...
На 19 април, в тестови режим заработиха новите трасета на
Коментари Харесай

Новите трасета на ГКПП „Дунав мост“ облекчават трафика

На 19 април, в тестови режим заработиха новите трасета на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Документите на колите се обработват на 8 гишета. Със Зона Изток входящите трасета за товарни коли ще станат 4, всички с кантари. Ще бъдат увеличени от 3 на 4 и трасетата за входящи леки коли, което в допълнение ще облекчи нормалния трафик. Издаден е акт 15 на оборудването, а остарелият пункт ще се употребява единствено за изходящи МПС.
Отсечка от 300 м на второто платно, усъвършенства доста пропускателната дарба към “Дунав мост”. Тя стартира от кръговото кръстовище с бул. „ България” и продължава към изхода на Русе в посока Силистра. Със завършването на плана съществуващият 2-лентов път се уголемява до 4-лентов и е част от пътя сред Русе и Мартен. Проектът се извършва със средства от бюджета на АПИ, като инвестицията е за над 1 000 000 лева
Новата организация и спомагателните кантари ще разреши на Агенция „ Митници “ да обработва до 3000 товарни автомобила за 24 часа, в двете посоки в изискванията на реципрочна организация от румънска страна. Сега трафикът е до 2000 товарни автомобила за 24 часа вход и излаз, колкото е и потенциалът на Агенция „ Митници “ за премерване на обща маса и претоварване на ос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР