На 19-20 септември под връх Мечи чал се проведе едно

...
На 19-20 септември под връх Мечи чал се проведе едно
Коментари Харесай

Ясни са новите шампиони на България в планинското колоездене за 2020

На 19-20 септември под връх Мечи чал се организира едно от най-важните и предстоящи събития в календара на планинското колоездене, а точно Държавният Личен и Отборен Шампионат по втурване за 2020 година.
Близо 100 участника от всички краища на България, премериха сили в оспорваната конкуренция за националните трофеи и за точките от 3-ти кръг на Виваком Даунхил Сериите. Състезанието се организира по най-дългото трасе за втурване от спортния календар, което с 3500 метровата си дължина и голям брой забавни детайли, съумя да изпита уменията на всички участници.
Поради неналичието на превалявания през последния месец спортното трасе бе доста изсъхнало и прашно, което в допълнение затрудни участниците. Въпреки това те демонстрираха отлични умения и събитието мина без съществени контузии и произшествия.
Най-добро време във финалното си втурване съумя да реализира представителя на от тима „ Хоталич “ от град Севлиево -  Стивиан Гатев, които мина по трасето за 4:26.13 мин., което му отреди 1 място в категорията на мъже Елит. На второ и трето място след него останаха Румен Белезирев от „ Гравити “ и Валентин Тенев от клуб „ Виво “.

При дамите цялата стълбичка бе окупирана от представителки на тима „ Райдърс Юнайтед “, а най-хубавото време от 5:03.79 в женската категория съумя да реализира Изабела Янкова. Втора и трета след нея останаха Деница Тошева и Венета Захариева.
При юношите сред 15-16 години конкуренцията бе доста огромна, а най-хубаво време от 4:45.23 съумя да реализира петричанинът Димитър Мазнейков, още веднъж представител на тима на „ Райдърс Юнайтед “. След него се класираха Марио Малев от „ Гравити “  и Велин Дойчев от „ Ендуро уориърс “.
При младежите до 18 години най-бърз с време 4:54.70 бе Михаил Георгиев от „ Байк Монополи “ град Ботевград, следван от Виктор Колев от „ Райдърс Юнайтед “ и Пламен Тотев от „ Хоталич “.
При мъжете над 30 години първи се класира Росен Ковачев, следван от Филип Станев и Милан Димов.

В отборното класиране отличник стана тимът на „ Райдърс Юнайтед “, втори се класираха „ Хоталич “, а на трето място останаха „ Гравити “. Победителите в шампионата получиха точки за държавния ранглист, които бяха определящи при избора на Националния тим, който ще съставлява България в Световния шампионат по втурване от 5 до 11  октомври в Леоганг, Австрия и ще включи в състава си Стивиан Гатев, Валентин Тенев, Пламен Тотев, Михаил Георгиев и Виктор Колев.  
През цялото лято в Пампорово се организираха още голям брой забавни събития, като  мотото на Лято 2020 бе „ Движи се, дишай, споделяй! “, с учредената цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух навън в планината.

От Пампорово АД оповестиха, че летния сезон ще продължи до 5-ти октомври, като до тогава лифтовете и главните атракциони и хотели в курорта ще продължат да работят без почивен ден. След тази дата ще се премине в „ Сезон Есен “, за който напълно скоро ще може да се получи спомагателна информация на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР