На 19.09.2020 година по италианския новинарски канал TG-2 бе излъчен

...
На 19.09.2020 година по италианския новинарски канал TG-2 бе излъчен
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол: Обмисляме да подадем съдебен иск срещу италианската телевизия Tg-2

На 19.09.2020 година по италианския новинарски канал TG-2 бе излъчен репортаж на журналистката Ана Мацоне, който е прегледен образец за това по какъв начин се прави поръчкова, непрофесионална и „ проверяваща “ публицистика. Само за 1 и 37 секунди авторката раздава изводи на кг за дружество, което явно от репортажа, не познава.

Без каквито и да е обстоятелства, основано главно на догатки, хипотези, с потреблението на архивни фрагменти, снимани, когато Топлоелектрическа централа Бобов дол изгаряше РДФ, неизвестно от кого, инсталирани по безпределно манипулативен метод, една непозната медия хвърля обвинявания, без да се позове най-малко на един действителен факт.

Това ни кара да си зададем следните въпроси:

Защо нашата централа, не е потърсена за коментар по обсъжданата тематика, нали журналистическият стандарт изисква отразяване на всички гледни точки?
Защо не са потърсени за коментар формалните българските управляващи?
Защо не е потърсено за коментар Министерството на околната среда и водите?

Как по този начин цяло едно обикновено българско дружество се упреква във връзки с фамозни организации като „ Ндрагета “ и „ Камора” единствено поради „ размислите на някакви „ разследващи” български фейсбук деятели?
Защо това следствие е следствие без обстоятелства?

Защо не се загатва, че всеки звук боклук или РДФ гориво, който в миналото е употребен за извличане на сила от Топлоелектрическа централа Бобов дол, е третиран като подобен при спазването на всички правила на българското и европейското законодателство?

Защо не се загатна, най-малко от някакво обикновено възприятие за позор, че макар направените вложения и получените позволения, Топлоелектрическа централа Бобов дол самичък се отхвърли от потреблението на твърдо модифицирано гориво от боклуци, с цел да понижи основаното публично напрежение?

Защо се твърди, че централата продължава да употребява боклуци при изискване, че това не кореспондира по никакъв метод с истината?
Защо се употребяват архивни фрагменти? Толкова ли една италианска телевизия не може да пристигна и да желае позволение от Топлоелектрическа централа Бобов дол да снима в централата?
Защо италианската телевизия Tg-2 и в частност госпожа Ана Мацоне не създадат следствие на хората в Италия, с съответните им имена, които управляват италианския „ бизнес с отпадъци”?

Както в Европа, по този начин и в България има законодателство, което управлява превоза и изгарянето на РДФ. Всеки с издадено позволение може да прави това. Ние имахме такова, както казахме и нагоре, взехме решение да се откажем. Ние като централа нямаме виновност, че в Италия не могат да се оправят с техните си проблеми и когато има подозрения за неправилност в бизнеса на избрани компании, не им взимат разрешителните, а ги оставят да не престават да търгуват с боклуци.

Препоръчваме да се направи едно следствие от въпросната телевизия каква дотация се получава в Италия за „ оправянето на страната с отпадъците им “?
Колко от този боклук идва в България и какъв брой в други страни?

Когато някой желае да схвана по какъв начин седят нещата в реалност, постоянно може да прояви интерес към всички гледни точки, а не да създава подправени репортажи, цялостни с подправени вести и клюки.

Това, че не сме били потърсени по никакъв метод за коментар по –безусловен метод демонстрира, че въпросният репортаж е поръчков и е ориентиран освен против Топлоелектрическа централа Бобов дол, само че и против целия енергиен бранш.

Можем да дадем съответен образец, по какъв начин се прави същинска публицистика. През месец юли 2020 година с нас се свърза проверяващата италианска журналистка госпожа Елеонора Вио, работила за вестник La Republiccа в най-горещите точки на света, с желанието да направи репортаж за бъдещето на българските въглищни централи, опазването на околната среда и Европейския зелен пакт.

Г-жа Елеонора Вио освен бе поканена и позволена на територията на Топлоелектрическа централа Бобов дол, само че снима безусловно всичко, което пожела –турбини, котли, площадки, въглищни елеватори, командни зали и взе изявлението от всеки служащ, който изиска, без каквито и да е ограничавания. За нас по този начин се прави същинска публицистика, когато най-малко се опиташ да отразиш всички гледни точки.

Журналистиката, изключително тази, която претендира да е проверяваща, би трябвало да е учредена на тъкмо и в детайли следствие с изнасяне на ясни и съответни обстоятелства.

Ние от Топлоелектрическа централа Бобов дол поддържаме това и в никакъв случай не сме отказали достъп до нас от страна на медии, когато са го поискали.
Не считаме, че сериозната публицистика може да се основава на правене на поръчкови материали с времетраене 1 минута и 37 секунди, цялостни с неистини, внушения, монтажни операции и клевети.

Топлоелектрическа централа Бобов дол обмисля опцията да подаде правосъден иск против въпросната италианска медия Tg-2 за причиняване на имуществени и неимуществени вреди на нашата компания посредством разпространяване на погрешни обстоятелства, клюки и набеждаване. Парите от компенсацията ще дарим за щедрост.

Ръководство Топлоелектрическа централа Бобов дол
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР