На 19.09.2018 г. вечерта прокурор при Софийска районна прокуратура задържа

...
На 19.09.2018 г. вечерта прокурор при Софийска районна прокуратура задържа
Коментари Харесай

Спипаха телефонен измамник

На 19.09.2018 година вечерта прокурор при Софийска районна прокуратура задържа причинител на телефонна машинация, от която е породена имотна щета в размер близо 9 000 лева, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

30-годишният М. Маринов е притеглен към наказателна отговорност за това, че: На 13.09.2018 година, в гр. София, действайки като помощник (в съучастничество с друго лице - причинител, неустановено до момента), за да набави за себе си имотна полза, е възбудил и поддържал у Р. Г. подвеждане – като се показал по телефона за полицейски чиновник и й обяснил, че «в момента се организира акция по залавяне на телефонни измамници» и «за да могат те да бъдат арестувани на мястото на престъплението е належащо тя да остави наличните си спестявания в пари на спирката на рейс номер 63, на ул. «Софийски герой», до магазин «Билла». Заблуден от по този начин образуваните у нея погрешни показа, Г. изпълнила указаното от Маринов, като оставила на уговореното място парична сума в размер 5 700 лева и 1500 евро. По този метод на потърпевшата била породена имотна щета в размер описаната нагоре сума.

Описаното съставлява закононарушение по член 209, алинея 1, вр. член 20, алинея 4, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС през днешния ден - на 20.09.2018 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР