На 18 юни Таня Кръстева ще бъде модератор на петата

...
На 18 юни Таня Кръстева ще бъде модератор на петата
Коментари Харесай

Отражението на кризата тепърва ще се види и оценява на всички нива

На 18 юни Таня Кръстева ще бъде модератор на петата конференция " Предприемачи на бъдещето " на Investor.bg. Тя ще стартира от 12 часа и ще се излъчва онлайн на уеб страницата и фейсбук страницата на Investor.bg. Панелът, който тя ще модерира, ще бъде ориентиран към тематиката за финансиране на стартъпи и методите, по които младите бизнесмени могат да получат достъп до първоначлен и спомагателен капитал за развиване на бизнеса си. Повече информация за събитието, програмата и лекторите може да получите на www.events.investor.bg.

Г-жо Кръстева, на 18 юни ще сте модератор на конференцията " Предприемачи на бъдещето " - по какъв начин се отрази рецесията на бизнесмените?

Най-напред желая да благодаря за опцията да бъда модератор на един от панелите на конференцията " Предприемачи на бъдещето " - събитие, което проследявам с огромен интерес още от първото му издание. Отражението на рецесията занапред ще се види и прави оценка на всички равнища. Мога да кажа единствено едно сигурно - тези, които активизират всичките си запаси в търсене и основаване на резистентен модел на развиване в този момент, ще ги разпознаем измежду бизнесмените на бъдещето.

Къде е ролята на предприемачеството по време на рецесия?

Да промени образа на стопанската система. Предприемачите имат прелестна опция да заменят остарели бизнеси, модели и парадигми, които не подхождат към този момент на ценностната система или упованията на обществото.

В предаването си " Бизнес среща " по Bloomberg TV Bulgaria интервюирате сполучливи бизнесмени. Докосвайки се до толкоз доста истории, каква бихте споделила, че е тайната за основаване на печеливш стартъп?

Моите наблюдения са, че няма загадка. Има пристрастеност и отдаденост. Опитът сполучливите бизнесмени да бъдат поставени под общ знаменател - било то избрани личностни качества или формула, по която са градили бизнесa си, за мен е несполучлив. Разбира се, може да научиш доста от непознатите неточности, може да черпиш доста от непознатия опит, само че не е наложително, в случай че нещо е работило за даден бизнес и човек, то да проработи и за теб.

Все отново какъв е предприемачът на бъдещето за Вас?

Този, който вижда какво ще вълнува хората преди те даже да са осъзнали, че ще имат такава нужда - без значение дали става въпрос за стока или услуга. Добри образци са Хенри Форд, който беше споделил: " Ако бях питал хората какво желаят, в този момент щях да им продавам по-бързи коне. ", Стив Джобс и несъмнено - един от водещите модерни визионери - Илон Мъск, както и няколко български имена.

Таня Кръстева е дълготраен финансов публицист с изявен интерес към финансовите пазари. Тя е основен редактор на единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria, където води предаването " Бизнес среща ". Започва своята кариера през 2002 година като кореспондент и редактор във в. Банкеръ, където прави редица следствия за обществени компании и сдружения в неплатежоспособност. От началото на 2009 година води икономическите вести на Българска национална телевизия, след което се причислява към екипа на Bulgaria ON AIR (икономическа телевизия до 2015 г.).

Автор е на книгата " Българският борсов свят: От първо лице ". Има магистратура по финанси в УНСС. Специализирала е публицистика в СУ " Климент Охридски " и обществена тирада в Нов български университет. Преминала е през образование за финансови публицисти в Thompson Reuters Foundation.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР