На 18 юли (четвъртък) служители на МВР ще проведът поредни

...
На 18 юли (четвъртък) служители на МВР ще проведът поредни
Коментари Харесай

Служители от МВР Варна организират пореден протест

На 18 юли (четвъртък) чиновници на Министерство на вътрешните работи ще проведът следващи протестни действия в морската ни столица, като ще упорстват за увеличение на минималния размер на спомагателното възнаграждение за нощен труд.
Протестът е част от серия такива, почнали на 5 юли 2019 година под надпис " За почтено възнаграждение на нощния труд “.
Организатори са СФСМВР и ССЗБ, които ще бъдат подкрепени и от Български лекарски съюз, КТ " Подкрепа “ и Българска асоциация на експертите по здравни грижи.

Служителите от Министерство на вътрешните работи Варна за следващ път ще посочат своите претенции за актуализиране на размера на спомагателното възнаграждение за нощен труд, като упорстват той да стане избран % от обществено измерим изменчив аршин.

Протестиращите ще излязат тъкмо в 18.30 часа пред фонтаните на постройката на община Варна и приканват всички варненци и посетители на града да ги поддържат.

Ето какво настояват уредниците на митинга:
" Нощния труд поврежда по –бързо здравето и е причина за повече трудови злополуки.Ето за това от СФСМВР считаме,че в този момент заплатения нощен труд от 0,25 ст. на час за интервала от 22:00 ч. до 06:00 ч. е присмехулно и не е задоволително за положеният ни труд  през нощта, оповестиха за медията ни уредниците на митинга. "

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР