На 18 юли 2020 г. в тетевенското село Голям извор,

...
На 18 юли 2020 г. в тетевенското село Голям извор,
Коментари Харесай

В село Голям извор отбелязаха 183 г. от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2020 година в тетевенското село Голям извор, тържествено бяха маркирани 183 година от рождението на Васил Левски и 148 година от основаването на Първия областен революционен комитет в Българско. Жители и посетители на селото, измежду които доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, Мария Стойчева – ръководител на ОбС-Тетевен и Илиян Маринов – кмет на село Голям извор, се събраха пред къщата музей, кръстена на великия български бунтовник.

С тържествени слова поздрави сервираха кметът на Тетевен, ръководителят на Общинския съвет и кметът на селото. Те подсетиха, че пред паметта на Апостола всички сме длъжни да не забравяме, че даже в най-тъмните дни на нашата история българщината е останала жива и сме длъжни да се борим за по-добро бъдеще, за положителното на всеки човек, за всяко село и всеки град.
Животът и делото на Васил Левски остават за бъдещите генерации като образец за безрезервност. Той е персона, която не би трябвало да бъде забравяна. Личност, която би трябвало гордо да носим в нас и да предаваме заветите, които ни е завещала, на идните генерации.

Барелефът на Васил Иванов Кунчев бе обсипан от поднесените венци и цветя в символ на благодарност към саможертвата в името на България, а вечерта приключи с тържествена и пъстра заря, знак на безграничната любов към родното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР