На 18 януари в Доходно здание в Русе се състоя

...
На 18 януари в Доходно здание в Русе се състоя
Коментари Харесай

Български общини и организации ще управляват Дунавски туристически район

На 18 януари в Доходно здание в Русе се състоя Учредително заседание на Организацията за ръководство на Дунавски туристически регион (ОУДТР). Учредители са: 17 общини, 6 регионални администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически указател, районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и 1 професионална гимназия. Председател на събранието бе кметът на Община Русе Пламен Стоилов, а Министерството на туризма бе показано от Венелина Червенкова, шеф отдел „ Стратегическо обмисляне и продуктова политика в туризма “, Дирекция „ Туристическа политика “.
Пламен Стоилов уточни, че подготовката за основаването на организацията е завършила за към шест месеца, което демонстрира значимостта на туризма за социално-икономическото развиване на района и за одобряването на споделена еднаквост. Венелина Червенкова акцентира желанието на Министерството на туризма да работи за уравновесено развиване сред Севера и Юга посредством стимулиране основаването на районни туристически артикули и районен маркетинг на дестинациите.
Учредителите одобриха Устав на организацията, както и състав на органите за ръководство . За Председател на Управителния съвет на ОУДТР бе определен Пламен Стоилов. Членове на Управителния съвет са и кметовете на Свищов, Силистра, Лом и Плевен, регионалният шеф на Област Търговище, както и представители на Сдружение „ Съюз на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе “ и Сдружение „ Туристическо сдружение Приста “. Областният шеф на Област Видин и ректора на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ за членове на Контролния съвет на организацията.
В състава на Дунавски туристически регион влизат 67 общини, което го прави максимален по отношение на другите осем, с общо 21% от територията на страната и 16% от популацията. Основната специализация на региона са в региона на културния и круизния туризъм, а измежду разширената специализация се причисляват още културно-исторически, речен, авантюристичен и еко, градски развлекателен и шопинг, винен и кулинарен, набожен и поклоннически туризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР