На 18 януари, Илон Мъск обяви, че в Tesla предстоят

...
На 18 януари, Илон Мъск обяви, че в Tesla предстоят
Коментари Харесай

Анализатори вещаят тежки времена за Tesla през Q1 2019

На 18 януари, Илон Мъск разгласи, че в Tesla предстоят съкращения на хиляди работни места, като добави, че производителят на електрически автомобили чака „ дребна облага “ през първото тримесечие на 2019 година и то „ с огромни компликации, старания и шанс “. Той също по този начин предвижда, че през четвъртото тримесечие на 2018 година облагата на компанията ще бъде по-малка от тази през предходното, която възлиза на 311,5 милиона $.

Три дни по-късно, на 21 януари, анализаторите реализираха консенсус в упованията си за загуби на Tesla през първото тримесечие на 2019 година в размер на 2,5 милиона $. Само ден преди този момент, на 17 януари, упованията бяха свързани с възможна облага в границите на 62,80 милиона $.

„ Една от евентуалните аргументи, които могат да доведат до загуби за компанията през първото тримесечие на 2019 година, е обвързвана с интервала на доставка на Model 3 към Европа и Азия “, безапелационен е Джин Мюнстер от Loup Ventures в своя позиция от 24 януари, припомняйки, че производителят на електрически автомобили разгласи, че стартира доставките на Model 3 към тези пазари в рамките през февруари.



Заявената от Илон Мъск позиция, че резултатите на ръководената от него компания, както и продажбите на Model 3 в Европа, Съединени американски щати и Китай, зависята в огромна степен и от “късмет”, слага под въпрос способността на Tesla да генерира облаги, даже когато стартира формалната продажба на своите електрически автомобили.

От представянето на Model 3 преди три години насам, Tesla непрекъснато се сблъсква с разнообразни провокации, вариращи от индустриални и логистични проблеми до финансови рецесии и саморазрушителни дейности в резултат на невъздържаните от време на време изяви на своя основен изпълнителен шеф.

Въпреки че производството на Model 3 към този момент се движи устойчиво над границата от 5000 електрическия автомобил на седмица, анализаторите чакат компанията да се сблъска с нови проблеми, най-големите от които са засилената конкуренция и по-ниските цени, които оферират производители като Jaguar и Audi, както и намаляването на данъчните преференции за електрическите коли. След като това ограничаване стана факт в Съединени американски щати от 1 януари, Tesla беше принудена да намали цената на Model 3 с цели 2000 $, което няма по какъв начин да не се отрази на така и така дребните маржове на облага на компанията през първото тримесечие на годината.

Като цяло, акциите на Tesla са паднали с близо 14% след оповестяването на съкращенията на работни места на 18 януари. Компанията ще показа резултатите си за четвъртото тримесечие на 30 януари.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР