На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в

...
На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Маринела Арабаджиева

На 18 септември 2019 година Специализираният углавен съд промени в закрито съвещание мярката за неотклонение от „ Задържане под стража “ в „ Домашен арест “ на упрекнатата за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари Маринела Арабаджиева.

Съдебният състав одобри, че е налице обосновано съмнение Арабаджиева да е направила закононарушенията, за които са й предявени обвинявания, както и, че заплахите да се укрие и да извърши друго закононарушение са налице.

Определението си за изменение на мярката първоинстанционният съд стимулира само с влошеното й здравословно положение.

Днес, 19 септември 2019 година, Специализираната прокуратура внесе в съда митинг против въпросното определение. Мотивите на прокуратурата за това са два.

Резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното положение на Арабаджиева сочат, че тя може да обитава в изискванията на следствения арест.

Във връзка с установените й болести, с разпореждане от 28 юли 2019г., наблюдаващият прокурар е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „ Лозенец “ (бившата Правителствена болница) с оглед съответното й лекуване. Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР