На 18 септември 2019 г. следобед Специализираната прокуратура внесе в

...
На 18 септември 2019 г. следобед Специализираната прокуратура внесе в
Коментари Харесай

Двама от трафикантите на оръжия и наркотици към Англия остават в ареста

На 18 септември 2019 година следобяд Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд претенции за налагане на ограничения за неотклонение на тримата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на оръжия и опиати от България към Англия.
Съдът почете напълно настояванията на прокуратурата и дефинира най-тежката мярка „ Задържане под стража “ за ръководителя на групата – английски жител, и за един от участниците. За третия участник в групата обвиняването изиска „ Домашен арест “ поради тежко здравословно положение и съдът одобри изложените претекстове.
Тримата бяха арестувани на 17 септември 2019 година в София и в с. Бистрица при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ГДБОП. По същото време в Англия бяха задържани други трима английски жители, свързани с незаконната група, настояща на българска територия.
Съвместните дейности на българските и английските полицейски и правосъдни органи бяха съгласувани. При неутрализирането на групата в България на 17 септември 2019 година бяха конфискувани 53 револвера със заличени номера (повечето от марките „ Глок “ и „ Макаров “), заглушители за доста от тях, над 2000 патрона, бронежилетки, както и към 80 кг хероин в разфасовки от по 500 година Те били пакетирани в кашони като колетни колета и арестувани от проверяващите по време на товаренето им, преди да поемат към Англия.
Основният метод на трафика на оръжие и опиати е бил посредством колета по куриерски компании. По време на полицейската интервенция в Англия също са арестувани оръжия и опиати от предходна пратка.
Целта на по-нататъшното следствие в България ще бъде разкриването на произхода на конфискуваните оръжия и опиати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР