На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по

...
На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по
Коментари Харесай

#Steniskanabala навърщши пет и постави нови рекорди

На 18 октомври 2018 в София се състоя церемонията по връчване чековете за стипендии на първокурсници бенефициенти от Випуск 2018 по програмата #steniskanabala.
Кампанията на „ Мото-Пфое”, чиито сътрудници са Столичната организация на БЧК и DHL, е в интерес на български абитуриенти-сираци, които не престават образованието си във висше образователно заведение (ВУЗ).

Каузата към този момент пет години се поддържа от обичайни поддръжници измежду голям брой междинни учебни заведения, като Земеделска ПГ „ Климент Тимирязев” – гр. Сандански, ЧПГЧО „ Челопеч “, ПГ „ П. К. Яворов” – гр. Петрич, 91 НЕГ „ Константин Гълъбов “ – София, 73 СОУ с преподаване на немски език „ Владислав Граматик” – София, 164 езикова гимназия „ Мигел де Сервантес” с преподаване на испански език – София. С годините се причислиха доста други от цялата страна, включително Американския лицей в София, езикови гимназии в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора, природо-математически гимназии и междинни учебни заведения от Сливен, Търговище, Кърджали, Враца и Хасково. През 2018 година се включиха учебни заведения от Троян, Вършец, Пещера, Коларово, Каолиново, Карлово, Добрич и общият брой на участващите образователни заведения доближи рекордния за самодейността брой 50.
Срещу взетите за бала, изпращането или годишнината от завършването 2 432 тениски сегашни и пораснали зрелостници от Випуск 2018 подариха общо 55 558 лв.. Към тази сума се прибавиха дарения от корпоративни и крупни единични донори и по този начин в петата година на #steniskanabala се реализира най-големият набран до момента годишен фонд от 117 258 лв..
Точно 50 са еднократните стипендии за ВУЗ на абитуриенти-сираци от Випуск 2018, които се поемат със 100 000 лева от събраната общо дарена сума, като бенефициентите по програмата #steniskanabala са класирани според регламента, оповестен на формалния едноименен уебсайт. За подучване на най-хубавите студенти и тази година от самодейността се разпределят спомагателни стипендии за триумф. Ще ги получат 16 бенефициенти от предходни сезони, като студентите с отличен триумф, приблизително от годините на следването си до момента, ще получат по 1000 лв.. Партньорът на Мото-Пфое в самодейността - БЧК Столична организация, ще събира уверенията за триумф и ще даде тези изключителни средства в границите на няколко седмици.

Инициаторът на #steniskanabala – Мото-Пфое, благодари доста на своите сътрудници и съидейници! Лицата на акцията 2018 – актьорите от известните уеб-сериали „ Не по този начин, брат!” и „ Следвай ме” Мино Караджов, Михаела Велкова, Михаела Павлова и Илиян Илиев – се причислиха към досегашните посланици на самодейността и сърцато разпространяваха идеята за образованието на зрелостниците сираци във ВУЗ измежду своите почитатели.
DHL пет следващи години е формалният логистичен сътрудник, който доставя благотворително тениските до донорите. Guts&brainsDDB е креативният сътрудник, който годишно измисля атрактивния метод за поднасяне на акцията пред обществото.
Сред корпоративните спомоществователи, подкрепящи акцията през 2018 година, са компаниите Алианс принт, АТ Инженеринг, Баркинс Интернешънъл България, БМФ Порт Бургас, Булгартабак холдинг, Български футболен съюз, ВИП Секюрити, Ей Ес Пи, Импрес, Кар Транспортер, Фреш Принт, Хювефарма. Лични дарения направиха Иван Мирински, Любомир Пейновски и мениджърският екип на „ Мото-Пфое” в лицето на Димо Николов и Атанас Фурнаджиев.
Инициативата се подкрепя и от редица медийни сътрудници, измежду които е и actualno.com. За 5-те години на самодейността, тя е подкрепена от 7877 донори, като общата сума за стипендии е 422 432 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР