На 18 ноември, неделя, от 13.00 часа ще се състои

...
На 18 ноември, неделя, от 13.00 часа ще се състои
Коментари Харесай

Антиправителствен протест в София в неделя, демонстрантите с конкретни искания

На 18 ноември, неделя, от 13.00 часа ще се състои митинг пред Народното събрание с искане за оставката на държавното управление на премиера Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.
Шествието на протестиращите ще стартира в 13.00 часа и се планува да завърши в 20.00 часа. Демонстрантите ще преминат по следния маршрут: пл. „ Народно заседание “ № 2 – бул. „ Цар Освободител “ – пл. „ Независимост “ – бул. „ Княз Александър Дондуков “ – бул. „ Васил Левски “ – бул. „ Цар Освободител “ – пл. „ Орлов мост “.
Освен оставката на кабинета, те упорстват депутатите да създадат промени в Конституцията и да вземат решение за осъществяване на избори за Велико национално заседание.
Другите им политически претенции са за премахването на така наречен „ мъртви души “ в изборните описи, народните представители да се избират мажоритарно, техните хонорари да бъдат равни на три минимални брутни заплати
Протестиращите имат и редица обществени претенции свързани с повишението на виталния стандарт. Те упорстват за:
- въвеждане на необлагаем най-малко за лицата, които получават приходи под 800 лева месечно в действие от 01.01.2019 г.;
- въвеждане на диференцирана Данък добавена стойност ставка от 12 % за храни, 10 % медикаменти и 8 % за учебници и книги в действие от 01.01.2019 г.;
- страната да записва и ръководи по Закона за акцизите и данъчните хранилища 28 данъчни (акцизни) склада за течни горива във всички административни области на страната за либерализиране на пазара.
Исканията са импортирани в Президентството и 44-тото Народно заседание за взимане на отношение с оглед тяхната подготвеност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР