На 18 май предстои избор на нов председател и управителен

...
На 18 май предстои избор на нов председател и управителен
Коментари Харесай

НСНИ избира нов председател и управителен съвет

На 18 май следва избор на нов ръководител и директорски съвет на Националното съдружие „ Недвижими имоти” (НСНИ) – браншова организация, основана преди 25 години. На него също по този начин ще бъдат прегледани и някои основополагащи за специалността „ брокер” въпроси. Сред тях е въпросът за правенето на професионален устав на сектора, професионален указател и професионални карти за идентифициране на лицата, вписани в регистъра, както и каква е добитата подготовка от медиаторите на недвижими парцели.

„ Основната задача на една браншова организация е да гради и развива тактика, ориентирана към построяването имиджа на специалността и пазарното й дефиниране. Вярвам, че бъдещето на бизнеса е в развиването на MLS”, споделя членът на УС на НСНИ Даниела Грозева. Тя е безапелационна, че браншът е подложен на съществени рецензии. Липсата на сплотяващи пазарни правила води до надделяване на неприятните привички и до основаването на пазарен безпорядък.

За съдействие урегулирането на пазара е значимо и клиентите да знаят някои съществени неща. Така да вземем за пример, възлагането на посредническа или други консултантски услуги, свързани със покупко-продажби с недвижими парцели, би трябвало да се прави с писмени контракти и протоколи за извършени огледи. Предлагането на парцели за продажба или отдаване чартърен би трябвало да става откакто медиаторът се е срещнал с съответния парцел, посетил го е на място, направил е правилен снимков материал,запознал се е други специфики и механически характерности на предлаганите за продажба и отдаване чартърен парцели. Предлагането на парцела за продажба или отдаване чартърен от страна на медиатора би трябвало да става откакто последният се е убедил посредством показване на документи и осъществяване на нужните инспекции, че лицето, което му разпорежда посредническата услуга има това право като притежател или прокурист. Рекламирането и маркетирането на даден парцел от медиатора би трябвало да се реализира в случай че брокерът има подписан контракт с продавача, респективно наемодателя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР