На 18 март в полунощ изтича срокът за подаване на

...
На 18 март в полунощ изтича срокът за подаване на
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

На 18 март в среднощ изтича срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес.

Избирателите, които желаят да упражнят правото си на избор, би трябвало да подадат заявление в администрацията по сегашен адрес или посредством електронната страница на дирекция Гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО). За задачата е належащо да имат адресна регистрация на мястото, на което желаят да гласоподават. Това предписание не важи за студентите, които могат да упражнят правото си на избор против даване на заверена студентска брошура и попълване на декларация на място.

 Как да гласоподавам на различен адрес: гласоподавателите към този момент могат да подават заявки онлайн Как да гласоподавам на различен адрес: гласоподавателите към този момент могат да подават заявки онлайн

На 18 март изтича и срокът за подаване на заявление за гласоподаване с преносима изборна секция за гласоподавателите с трайни увреждания. Общините още веднъж ще ревизират по длъжностен път документите за увреждания при хората, които поради болести желаят да гласоподават с преносима кутия. Ако служебната инспекция не е сполучлива, тогава общините би следвало да изискват от експертните лекарски комисии документи. Секция ще се образува, единствено в случай че има подадени най-малко 10 заявки. (Заявлението ).

Ако гласоподавателите пропуснат този период, до 27 март също могат да подават заявки за гласоподаване с преносима изборна секция, при изискване, че на територията на обитаемото място към този момент е разкрита такава. Хората с трайни увреждания, които в деня на вота се окажат заболели или контактни на инфектиран с ковид, би трябвало да подадат друго заявление - за гласоподаване в изолираност.

 Всичко, което би трябвало да знаете за парламентарните избори на 2 април Всичко, което би трябвало да знаете за парламентарните избори на 2 април

Избирателите с повредено зрение, с повреден слух или с друго увреждане, което не им разрешава да извършат сами нужните дейности при гласуването, може да упражнят правото си на избор благодарение на компаньон, посочен от самите тях. Това става след позволение от страна на ръководителя на секционната комисия. За гласоподавател, който се придвижва с компаньон, само че може самичък да извърши нужните дейности при гласуването, придружителят се позволява единствено до кабината за гласуване/преграда за гласоподаване със профилирано устройство за машинно гласоподаване, след което се отдръпва, до момента в който гласоподавателят гласоподава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР