На 18 март 2022 г. Петя претърпява изключително тежък не

...
На 18 март 2022 г. Петя претърпява изключително тежък не
Коментари Харесай

Историята на Петя, обезобразена след ухапване от куче 

На 18 март 2022 година Петя претърпява извънредно тежък освен физически, само че и прочувствен случай. Тя е нападната от куче, порода алабай. Страхът и стресът участват в живота на дамата година след случая.

В предаването „ Преди обед “ по bTV гостуват три мощни дами – Петя, сестра й Калина и тяхната спасителка Ирмтрауд Каушат.

Калина поставя пауза на личния си живот единствено с цел да върне усмивката на лицето на сестра си. Двете минават през пъкъла дружно с тяхната спасителка, специалистът по ненасилствена връзка Ирмтрауд Каушат.

Инцидентът се случва при един от огледите за нов дом на фамилията на Петя. Те стопират в едно кюстендилско село, когато тя е нападната от гневно куче. Всичко се случва за секунди. Лицето й е обезобразено, а носът й е раздран.

Последват дарителски акции в помощ на Петя и поредност от интервенции в Израел. Към момента тя е претърпяла 5 интервенции и сама не знае какъв брой още й предстоят.

След случая Петя е в потрес и счита, че това е краят на живота й. В болничното заведение си мисли по какъв начин в никакъв случай повече няма да излезе на открито измежду хора. Промяната във външния й тип не е толкоз значима, колкото прочувствената дупка, в която изпада тя. Това е смяна, която е извънредно тежка за всеки човек и още по-болезнена за една жена.

След месеци прекарани в болница Петя се прибира у дома и се затваря в личната си стая. Сестра й е неразделно до нея, само че това не оказва помощ на потърпевшата да излезе от шока. Обезобразената жена изпада в смут освен от контузията от случая или от метода, по който към този момент наподобява, ужасът от прочувствената контузия остава и до през днешния ден. Изпада в меланхолия.

Към момента Петя не може да диша с носа си. Експертите настояват, че това е извънредно нездравословно за тялото и зъбите й. Тя е принудена да пази носа си от слънцето и студа, не може да излиза на разходки измежду природата и да прекарва времето си по прелестен за нея метод.

Сестра й Калина е фотограф и слушайки собствен вътрешен ентусиазъм взема решение да документира протичащото се, като снима всеки един стадий от процеса по възобновяване на сестра си. Най-трудният миг за Калина е моментът след една от интервенциите, когато би трябвало да защищити майка си и щерка си от това да станат очевидци на външния тип на личната си сестра.

Експертът Ирмтрауд Каушат се намесва в живота на сестрите след едно образование по ненасилствена връзка, на което участва Калина.

Петя възстановява своята вяра, като осъзнава, че не би трябвало да бъде толкоз подвластна от оценките на хората. В началото на срещите си с специалиста тя има разнообразни съпротиви. Тя отхвърля помощ и тъй като не владее съвършен британски език.

„ Присъствието е това, което лекува. Да бъдеш в пространство, в което тотално можеш да се довериш. Да бъдеш същински с твоята болежка, страсти и да бъдеш чут подобен, какъвто си “, това е най-важното от образованията с специалиста съгласно Петя.

Още след първата си среща с Ирмтрауд Петя излиза отвън стаята си. Миротворката е работила в Израел, Палестина, Сомалия и Украйна. Спасителката дава образец в студиото на bTV за това по какъв начин можем да бъдем по-добър родител. „ Трябва да усетим възприятията си и да стъпим на тях. Аз съм тъжна и раздрана. Аз знам, че детето ми не може да яде единствено шоколад и сладолед. Аз знам, че би трябвало да дам най-хубавото на моето дете. То би трябвало да се усеща прочувствено добре. Аз съзнавам, че би трябвало погледна първо себе си. Да си дам пространство, в което не се упреквам. Мога да попитам другите майки, с които сме свързани по какъв начин те се грижат за децата си. Те сигурно ще бъдат в сходно състояние “, споделя Ирмтрауд.

От образованията Петя взима своето огромно израстване. Всеки има компликации в разнообразни обстановки, които не може да овладее. Налага й се да премине през яд, отчаяние и обвиняване към различен човек. Тя се научава да претърпява страстта и да намира способи да се оправя с нея.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР