На 18 март 2021 г., късно вечерта, корвета Бодри“ от

...
На 18 март 2021 г., късно вечерта, корвета Бодри“ от
Коментари Харесай

Корвета Бодри ще участва в румънското учението Sea Shield

 На 18 март 2021 година, късно вечерта, корвета " Бодри “ от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране Варна за присъединяване в учението с интернационално присъединяване на Военноморски сили на Република Румъния “SEA SHIELD ". Учението ще се организира в интервала 18-ти - 29-ти март в териториалните води и изключителната икономическа зона на Република Румъния.

Участието на " Бодри “ в учението ще способства за възстановяване на морската сигурност и груповата защита в района и ще увеличи равнището на подготовка на екипажа и оперативната съгласуемост в многонационална среда. По време на учението българският транспортен съд ще взе участие в сериали по противопоставяне на въздушен, надводен и подводен съперник, битка с минната заплаха, както и в интервенции по надзор на корабоплаването.

В учението с изключение на корвета " Бодри “ вземат участие бойни и спомагателни кораби от Военноморски сили на Румъния, два самолета от морските патрулни авиации на Съединени американски щати и Турция, транспортен съд от Военноморски сили на Гърция, хеликоптер и бойни самолети от военновъздушните сили на Румъния и Испания, артилерийска батарея от Полша, подразделения от Сухопътни войски на Румъния и Втората непрекъсната корабна група на НАТО (SNMG-2) с кораби от Военноморски сили на Испания, Румъния, Турция и България (фрегата " Смели “).

В началото и края на учението българският транспортен съд ще посети пристанище Констанца в Румъния, след което на 29 март ще се завърне в Пункт за базиране Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР