На 18 и 19 февруари 16 депутати от БСП са

...
На 18 и 19 февруари 16 депутати от БСП са
Коментари Харесай

Депутати от БСП продължавали да ползват пари от Народното събрание

На 18 и 19 февруари 16 депутати от Българска социалистическа партия са взели пътни, 19 са взели дневни командировъчни, заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. " За 18 и 19 февруари, когато към този момент беше оповестено от националната конференция, че няма да се вземат безусловно никакви средства от Народаното заседание, посочи Караянчева и добави, че също така има отпътували депутати от Българска социалистическа партия в задгранична командировка.
Заявеното от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през вчерашния ден, че изцяло се отказвали от възнагражденията си, съгласно парламентарния началник е единствено декларация. " Така че в случай че тя не може да си управлява нейната парламентарна група е нейн проблем. Аз няма по какъв начин да наложа административни наказания и да се произнеса еднолично и да трансформира правилника ", съобщи Караянчева. Това, че депутатите от Българска социалистическа партия не посещават Народното събрание е проблем на парламентарната група на Българска социалистическа партия, безапелационна е Цвета Караянчева
" Всеки депутат има право да декларира дали желае да употребява командировъчни и дневни и аз няма по какъв начин да огранича това тяхно право, което им е обещано по правилника. Всеки депутат има право на законодателна самодейност и в случай че желае някой от групата на Българска социалистическа партия да направи законодателна самодейност е добре пристигнал в Народното събрание и да направи съответните оферти за промени в правилника ", акцентира тя.
На експлицитен въпрос какво става с едната трета от възнагражденията на депутатите, които получават при отсъствия, Караянчева заяви, че тази сума се превежда в сметките на народните представители и върху нея ще бъдат правени съответните удръжки, както е по правилника.
По устав при отсъствие на работа им се лишават две трети от възнагражденията им по правилника. " Нека забележим дали ще постъпи такова предложение и тогава ще се съветвам ", сподели Караянчева по поводпредложенията за тотално орязванена възнаграждениятана неходещите на работа деепутати.
" Няма постъпило такова предложение ", акцентира ръководителят на Народното събрание.
Заявеното през вчерашния ден от Корнелия Нинова, че се отхвърлят напълно от възнагражденията си съгласно Караянчева е единствено една декларация. Ясно е написано в правилника по какъв начин би трябвало да се създадат измененията в този устав и се надявам госпожа Нинова и парламентарната група да са го прочели и да го знаят.
За използването на служебни коли от депутати от Българска социалистическа партия Караянчева заяви, че са били декларирани в понеделник и вторник, в този момент към този момент нямало декларирано прилагане на служебни коли.
Относно предлагането на Сидеров от през вчерашния ден Караянчева изясни, че още няма импортирано документално предложение. Припомняме, че водачът на " Атака " Волен Сидеров изиска финансови наказания за депутати, които не вървят на работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР