На 18 февруари Уан И, член на Политбюро и началник

...
На 18 февруари Уан И, член на Политбюро и началник
Коментари Харесай

Уан И: Китай винаги е стоял на страната на мира

На 18 февруари Уан И, член на Политбюро и шеф на Службата за външни връзки на Централен комитет на ККП, се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.

Уан И съобщи, че Китай и Украйна са стратегически сътрудници и народите на двете страни имат дълготраен другарски продан. „ Още един път благодарим на Украйна за подпомагането на евакуацията на китайските жители в изискванията на изключителната обстановка. Оценяваме, че украинската страна постоянно се е придържала към правилото за „ един Китай ”. По въпроса с спора сред Украйна и Русия, Китай постоянно е стоял на страната на мира и разговора и постоянно е упорствал за поощряване на договарянията “, добави той.

Кулеба удостовери, че през миналата година Украйна и Китай са поддържали непрекъсната връзка. „ Нито една страна не се надява да реализира мир допустимо най-скоро повече от Украйна. Ние от дълго време оценяваме интернационалния статут и значимото въздействие на Китай, както и позицията на Китай за политическо решение на рецесията. Очакваме Китай да продължи да играе градивна роля в този спор “, сподели още той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР