На 18 август в района на фара в Шабла се

...
На 18 август в района на фара в Шабла се
Коментари Харесай

Откриха официално обновения фар в Шабла

На 18 август в региона на фара в Шабла се организира тържествено отбелязване на Международния ден на морските фарове и разкриване на актуализирания фар Шабла.

Официалната гала стартира с боен обред по посрещане на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, къса ретроспекция на историята на морските фарове и оповестяване на заповед за награждаване на военнослужещи и цивилни чиновници на началника на „ Хидрографска работа “ капитан I сан Венцеслав Николов.

Тържественото разкриване на актуализирания фаров комплекс Шабла се организира с обред по рязане на трикольорна лента от контраадмирал Кирил Михайлов, капитан I сан Венцеслав Николов и най-стария чиновник на фар Шабла Иван Хаджииванов.

Церемония по освещаване на фара отслужи протойерей Павел Максимов.

След откриването се състоя боен обред по сдаване/приемане на длъжността “Началник на Хидрографска работа ” и оповестяване на заповедта за преустановяване на контракта за военна работа, освобождение от служба и зачисляване в запаса на капитан I сан Венцеслав Николов и заповеди за награждаването му от името на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР