На 18-ата годишнина от терористичните атаки на 11 септември, лидерът

...
На 18-ата годишнина от терористичните атаки на 11 септември, лидерът
Коментари Харесай

Видео на „Ал Кайда“ предвещава нови атентати срещу САЩ, Европа, Израел и Русия

На 18-ата годишнина от терористичните офанзиви на 11 септември, водачът на „ Ал Кайда “, групировката, виновна за атентата, Айман ал-Завахири прикани мюсюлманите за нови удари против Съединени американски щати, Русия, Израел и против европейски страни. Изявлението на Ал-Завахири беше оповестено на уеб страницата SITE Intelligence Group и бе представено от Спутник.

Ал-Завахири, който наследи Осама Бин Ладен, виновен за атентатите от 11 септември, подлага на критика тези джихадисти, които са „ отстъпили ” от своите възгледи и осъждат офанзивата против Световния търговски център. Не е ясно по кое време и къде е изработен видеоклипът , само че водачът на „ Ал Кайда “ загатва за признаването през март 2019 година на претенциите на Израел към Голанските възвишения от Съединени американски щати.

По-рано в сряда Тръмп се закле " в никакъв случай да не не помни " трагичните събития от 11 септември и да удари американските " врагове по-силно, в сравнение с в миналото са били удряни ". Израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори казаното от Тръмп, заявявайки, че Израел стои дружно със Съединени американски щати в " битката против варварството и тероризма " .

Изявлението пристигна в миг, в който Съединени американски щати възпоменават 18-годишнината от жертвите на атентатите на 11 септември против кулите-близнаци в Световния търговски център в Ню Йорк, лишили живота на съвсем 3 000 души.-->

На 11 септември 2001 година група от 19 терористи, свързани с „ Ал Кайда “, отвлече четири пътнически самолета, които по-късно употребява, с цел да нахлуят в кулите-близнаци в Световния търговски център в Ню Йорк, което докара до цялостното им заличаване, и Пентагона, във Вирджиния. Друг аероплан се разруши в поле на път за Вашингтон , откакто пасажерите се пробваха да попречат на терористите да го пренасочат към мечтаната от тях дестинация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР