На 18-ата годишнина от терористичните атаки на 11 септември 2001

...
На 18-ата годишнина от терористичните атаки на 11 септември 2001
Коментари Харесай

Наследникът на Осама бин Ладен със зловеща заплаха

На 18-ата годишнина от терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година главатарят на терористичната формация "Ал Кайда ", която е виновна за офанзивите в Ню Йорк, прикани мюсюлманите да извършат нови удари против Съединени американски щати, Русия, Израел и европейски страни.

Изявлението на Айман ал Зауахири беше оповестено на уеб страницата на SITE Intelligence Group, която наблюдава активността на терористичните групировки по света.

Ал Зауахири, който наследи Осама бин Ладен, мозъка на атентатите на 9/11, разкритикува тези джихадисти, които са "отстъпили " от възгледите си и са осъдили офанзивата против Световния търговски център в Ню Йорк.

Не е ясно по кое време и къде е бил сниман видеоклипът, само че главатарят на "Ал Кайда " загатва за признаването през март 2019 година от Съединени американски щати на териториалните искания на Израел към Голанските възвишения.

По-рано денем президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се зарече "никога да не не помни " трагичните събития от 11 септември 2001 година и да удари американските "врагове по-силно, в сравнение с в миналото са били удряни ". Израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори мненията на Тръмп, изтъквайки, че Израел стои дружно със Съединени американски щати в "борбата против варварството и тероризма ".

Изявлението идва на 18-ата годишнина от нещастието на 11 септември, която лиши живота на съвсем 3000 души.

Тогава група от 19 терористи, свързани с "Ал Кайда ", отвлече четири пътнически самолета, които по-късно използваха, с цел да се забият в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, което докара до цялостното им разрушение, както и в постройката на Пентагона във Вирджиния.

Друг аероплан се разруши в поле на път за Вашингтон, откакто пасажерите са се пробвали да попречат на терористите да го закарат до мечтаната от тях дестинация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР