На 18 април започна ретроградният цикъл на Сатурн, който ще

...
На 18 април започна ретроградният цикъл на Сатурн, който ще
Коментари Харесай

Ретрограден Сатурн – време на растеж

На 18 април стартира ретроградният цикъл на Сатурн, който ще продължи до 6 септември.

Във ведическата астрология Сатурн е владетеля на кармата и времето. Той ни учи да демонстрираме самообладание в персоналните връзки и други сфери на живота. Сатурн се счита за най-великият от учителите. Неговите способи не са доста меки, само че ни учат на дисциплинираност, въздържаност, централизация, изгодност. Периодът на ретроградния цикъл на тази планета е удобно време за работа върху себе си. Ретро-цикъла на Сатурн може да се назова "време за работа над грешките ". Сатурн ще притегли вниманието към такива области като вяра, висше обучение, философия, право, просвета. Философските хрумвания и обичаи към сегашния миг ще бъдат преразгледани. Всеки от нас би трябвало да подложи на преоценка своите дейности. Вселената изисква да предприемем по-сериозен метод към всяко дело, способността да довеждаме всичко до край, макар че в някои случаи би трябвало да бъдат модифицирани по няколко пъти нещата.

Ретроградната фаза на планетата основава обстановки, които лимитират опциите за избор. Колкото повече подценяваме сигналите на Сатурн, толкоз по-труден става живота ни. Сатурн като планетата, виновна за прекарването на практическия опит, оказва помощ да се натрупат нужните познания и умения за образуването на нашата персона, учи ни по какъв начин да организираме ресурсите си по най-хубавия вероятен метод. Този интервал може да се назова време на прикрит напредък. Ретроградният Сатурн разкрива следствията от предишните ни дейности. Това са "семената ", които са покълнали. Сега имаме опция да преценим дали са същите семена, които сме засадили. Ако са израснали семена на наслада и оптимизъм, в този момент ще получим съответните резултати.

Ако се сблъскате със обстановка "от предишното ", не подценявайте какво се случва. Например, имате проблеми при работа с работодателя си и сте решили да измененията работното място, тъй като вашите права са нарушени. Спрете за известно време. По време на ретро-фазата на Сатурн от 18 април до 6 септември, пробвайте се да разберете аргументите довели до тази обстановка. Ретро цикълът на планетата ни препраща към аргументите за проблемите, които са зародили в нашия живот или противоположното, ненадейно ни се откриват нови благоприятни условия.

През този интервал се предлага да се извърши курс на изчистване на тялото благодарение на медикаменти и средства за пречистване на червата и премахване на токсините, също по този начин да се извърши меко пречистване на черния дроб. Това ще помогне на тялото да се отърве от насъбраните шлаки.

Хората, които са склонни към артрит, би трябвало да вземат защитни ограничения, защото по време на ретро цикъла е вероятен продължителен инфекциозен развой. Същите рекомендации са от голяма важност за хроничните болести на черния дроб и жлъчния мехур. В облеклата предпочитайте светлите и ярките цветове, намалете количеството на черно, кафяво и мрачно синьо. По време на ретро цикъла, не би трябвало да носите сапфирени бижута, в случай че не се постанова да носите тези камъни като астро промяна.

Сатурн въздейства върху времето и характера на "реколтата ", която събираме. Например, с цел да приготвим ориз, би трябвало да предприемем няколко дейности: да купим или да отглеждаме ориз, да го измием, да изливаме вода, да го сложим в тенджерата и така нататък - всички тези функционалности са под ведомството на други планети. След като всичко е готово, чакаме да стане ориза. Този миг на упованието на резултата от всяко деяние е наследството на Сатурн. Този развой на очакване е урокът на Сатурн. Най-важните уроци за нас са, когато тази планета окаже влияние върху нашият живот, да вземем за пример при назадничав интервал или пренос. Специфичното й влияние доста зависи от силата и слабостта на местоположението в рождения ни хороскоп. Слаб и неподходящо ситуиран Сатурн носи тествания, появяващи се по време на планетарния интервал, ретроградността и преноса на тази планета.

Признаци за мощ и уязвимост на Сатурн в хороскопа:

-Често безпокойствие, некадърност за справяне със напрежението.
-Безсъние, не усещаме здрава почва под краката си.
-Тревожност и търсене на непрекъсната отбрана от всичко и всеки (заплахата се вижда в другите хора и в разнообразни ситуации).
-Липсата на деловитост, възприемането на изкривена действителност.
-Често има проблеми от страна на управляващите или формалните институции.
-Дискомфортни може да бъдат връзките с възрастните хора.
-Не доближава кураж пред виталните условия.
-Слабо изразена поредна интензивност.
- Мотивацията бързо изчезва и дълготрайните проекти не са лесни за осъществяване.
-Няма кариерна реализация, постанова се да работи на нископлатена работа, постоянно обвързвана с тежък физически труд и уморителен график.
-Неконструктивното въздействие на Сатурн примитивизира мисленето, ограничавайки го до чисто материални потребности.
-Характерен е запек, струпване на шлаки в тялото; устойчивостта към инфекции е ниска; процесът на възобновяване на организма е усложнен.

Сатурн предизвиква общо понижаване на телесната и умствена сила, когато заема неподходящо място в рождената карта.

Силният Сатурн отваря многочислени благоприятни условия, дава свободна воля. Дава дълготрайност на живота: тялото и душeвността имат добра съпротивляемост и са способни бързо да се възстановят, в случай че се случи неконструктивно въздействие. В психически проект, положителното местонахождение на Сатурн приказва за съществуването на студен и спокоен разум, мощна воля, добре развито логическо мислене, дисциплинираност и самоконтрол.

Сатурн е знак на кармичния механизъм, който отразява резултата от нашите лични дейности. Древните мъдреци са наблюдавали връзката сред човешката карма и другите дейности, които би трябвало да предприеме човек, с цел да я смекчи и са създали специфични коригиращи средства, които дават опция на човек да понижи интензивността й и да усили позитивния капацитет на живота. Използвайте това познание, с цел да подобрите живота си. Препоръчва се при ретро цикъла на Сатурн.

Мантри като средство за хармонизиране на Сатурн:

Добре подхожда за Сатурн ведическата мантра "ОМ ШАНТИ, ШАНТИ, ШАНТИ ", благоприятстваща умиротворяване или мантрата на Сатурн "ОМ ШАНАЕ НАМАХ "
Препоръчва се следната мантра да се повтаря през целия ден или преди значимо събитие. Минимален брой повторения 108 пъти

Мантра "ОМ ШАМ ШАНИЧАРАЙ НАМАХА "
Тези мантри би трябвало да се произнасят на първо време в събота, може да се употребяват мъниста от рудракша. По време на ретроградния цикъл на Сатурн (през 2018 година този интервал продължава от 18 април до 6 септември) изберете мантра, която повече ви подхожда, и я изговаряйте заран и вечер.

Растителни артикули, които укрепват Сатурн - това са смирна, ливан. Аромати на Сатурн - сандалово дърво, тамян, кедър, хвойна. Постенето също укрепва Сатурн.

Благоприятни дейности, хармонизиращи силите на Сатурн:
-постене в събота и безмълвие, когато е допустимо
-да нахраните враните в събота
-да извършите дарове на остарели хора, отшелници, монаси в събота
-не се занимавайте с дейна активност в събота
-посветете съботата на саморазвитие и служене на другите, на обществото
-предложете храна на бездомните в събота
-въздържайте се от месна храна и алкохол в събота

Нужно е примирение, да не завиждаме, в случай че някой ни превъзхожда в нещо и да разберем, че последната дума постоянно е на Бог.
Да бъдем подготвени да приемем всяка витална обстановка умерено, без отчаяние и упреци към себе си, близките или Бог.

Начинът на живот, който усъвършенства удобното въздействие на Сатурн, наложително включва развиването на душевно успокоение, хладнокръвие, самообладание, самоконтрол и безпристрастност.

По време на ретро-цикъла се предлага, в случай че е допустимо да се въздържате от всичко, което може излишно да подтиква нервите и сетивата. Желателно е да се заобикалят мощни прочувствени прояви, стресови обстановки и напрежение. Необходимо е да прекарате повече време измежду природата и в усамотение.

Полезно е да забавите скоростта на живота, да се успокоите и да се отпуснете. И това би трябвало да се прави постоянно, най-малко един път седмично. За това съществува специфичен ден - събота - денят на Сатурн. Както настояват индийските и тибетските мъдреци, "почивката в събота удължава живота " и този ден е основан особено от Твореца за отмора, прекъсвайки връзката с нормалния ход на живота, обособяване време на духовните практики и т.н.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР