На 18.07. (сряда) 2018 г. – 19,00 ч. – София,

...
На 18.07. (сряда) 2018 г. – 19,00 ч. – София,
Коментари Харесай

Книга за филма MAMMA MIA! подгрява новата АББА мания у нас

На 18.07. (сряда) 2018 година – 19,00 ч. – София, кино Одеон. Книгомания и Георги Тошев ще показват новото издание – Mamma Mia! Филмът. Продължението, – отдадено на незабравимата шведска група АББА и какво се случва с членовете й в последните години. Ще бъде излъчен и документалният филм АББА. Тяхната история. Входът е свободен.

На 28.07. (събота) 2018 година – 23,30 ч. – Лозенец, клуб Хасиенда – фестивал Арт поток – Mamma Mia! Парти с безконечните шлагери на АББА. С присъединяване на Георги Тошев. Входът е свободен. На 02.08. (четвъртък) 2018 година – 20,00 ч. – Бургас, Морска градина – лятна сцена Охлюва (пред Морско казино) – като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, отдадена на Скандинавието, Георги Тошев ще показа книгата MammaMia! Филмът. Продължението и документалния филм АББА. Тяхната история.

Кои са тези музиканти, които могат да провокират екстаз единствено с една фотография в обществената мрежа и къс текст към нея? Всеки различен музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине неусетно, изключително през днешния ден в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 шлагера, оглавили международните ранглисти в продължение на 10 години. Група, която съумя да трансформира първите букви на дребните си имена в международен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, само че знае кои са АББА.

„ При последната ми среща с Бени през май тази година в Стокхолм, той ми каза; „ Знаеш ли музиката е нужда, не упоритост. Всеки опит да се доказваш пред другите посредством нея е жертван! “.

Респектиран съм от честността, с която AББА участва в света на музиката. Те се събират от нужда да основават песни, които ги показват през годините. Разделят се, когато тази нужда ги напуща през 1982 година. Отказват 1 милиард преди години, с цел да се съберат.

Връщат се в студио преди няколко месеца от нужда, за наслаждение, без упоритост. АББА са образец, че е значимо да присъстваш почтено в изкуството. И по тази причина музиката им надживя стилове и моди! “, споделя създателят на книгата Георги Тошев.

„ Приятна е неналичието на пищност у двамата шведи Бени и Бьорн; те одобряват славата си леко и имат способността да се смеят освен на себе си, само че и на интервала АББА. Но могат също по този начин да бъдат и ревностни бранители на всичко това, което са постигнали като основатели на шлагери, продуценти, реализатори и музиканти – ето за какво да ги чуеш да приказват за тяхната музика, е нещо доста особено. “ – Филип Дод, музикален публицист.

През 1999 година АББА отхвърля 1 милиард $, с цел да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се разделят импровизирано в края на 1982 година. Последното им взаимно публично появяване като група е на 11 декември същата година в „ Късното шоу “ на Би Би Си.

Дават малко изявление, майтапят се между тях и извършват два свои шлагера, следва обща усмивка за пред камерата и край. Не се сбогуват с публиката си. Няма и публично изказване за разлъка. Няколко години АББА подхранва любознанието на почитателите, че може би ще се върнат в звукозаписното студио за нов албум.

Това не се случва до 2018-а, когато вземат решение да запишат единствено две песни. Трейлърите на новия MammaMia! HereWe Go Again повишиха градусите на любознанието. Накараха ни да броим дните до горещата премиера в края на юли, когато ще сглобим пъзела на следващата вълнуваща история на Universal. В Съединени американски щати премиерата ще се случи на 20 юли, а на Острова – на 27 юли.

Новата продукция е композиция от предисторията на героите от MammaMia! и ново самобитно уголемение на сюжета на кино лентата, основан през 2008 година като сполучлива екранизация на едноименния мюзикъл с шлагери на AББA.

Преди 10 години в първата MammaMia! бяха вложени 52 млн. $, филмът донесе повече от 600 млн. $ доход и бе гледан от над 30 млн. фенове по света. Стискаме палци новата кино версия да бъде по-златна от миналата. Част от тиража на книгата се предлага с диск – документален филм АББА. Тяхната история.

Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов споделя невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 шлагера, покорили международните ранглисти, музиката на шведската четворка продължава да бъде измежду най-слушаната в целия свят. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха дружно през 2018-а, с цел да запишат две нови песни. Светът чака тяхното ABBAtars шоу през 2019 година Този филм ни среща с феномена АББА.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР