На 18.01.2020, събота, за девета поредна година Боровец ще отбележи

...
На 18.01.2020, събота, за девета поредна година Боровец ще отбележи
Коментари Харесай

Боровец отбелязва Световния ден на снега с детски карти на цена от 1 лев

На 18.01.2020, събота, за девета поредна година Боровец ще означи Световния ден на снега. Събитието е част от огромната самодейност на Международната федерация по ски World Snow Day, която цели да разпространява снежните спортове и дейния метод на живот измежду децата и младежите и да възпламени любовта им към планината и снега.

И тази година първият планински курорт на Балканите е приготвил забавна снежна стратегия за деца и родители – уроци, надпревари, демонстрации за безвредно упражняване на обичаните зимни спортове, доста музика и развлечение.

По традиция по време на снежния празник дневните карти за деца от 7 до 13 година ще бъдат на символичната цена от 1.00 лева

И тази година всички изцяло начинаещи ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които експертите от ски учебно заведение “Бороспорт” ще провеждат на писта " Рила”. Уроците са подобаващи за деца над 7 години и възрастни, които в никакъв случай не са се докосвали до магията на зимните спортове. Всички искащи да се включат в безплатните уроци би трябвало да се запишат авансово на имейл [email protected] или на телефон +359 882 19 68 48.

Всички дребни скиори ще могат да усетят тръпката на ски слалома и спортния дух по време на надпреварата за деца на особено обособеното трасе до влек “Иглика”. Слаломът стартира в 11:00ч., а в надпреварата могат да се включат деца на възраст до 13 година с авансово записване в Adventure Center Borosport до 10ч. на 18 януари. Всички смели състезатели ще бъдат оценени от българската ски легенда – Петър Попангелов, който ще им даде скъпи препоръки и ще награди спечелилите. Най-бързите ще получат и специфични награди от “Бороспорт” и Sport Depot.

За малчуганите на възраст сред 4 и 7 години детският снежен парк " Борокидс " ще работи на алегорична цена от 1.00 лева през целия ден на 18 януари. Промоционалните билети ще могат да се закупят от осведомителния център на Боровец - Adventure Center Borosport.

Към празника ще се причислят и „ Българска асоциация по ски свободен и рисков жанр “, които ще провеждат търсене на богатство, където със специфичен апарат ще показват по интерактивен метод по какъв начин се откриват хора, затрупани от лавина.

Доброто въодушевление по време на празника ще бъде обезпечено с музикалната сцена на радио FRESH пред хотел “Рила”. Стартът, тъкмо в 11 ч. ще даде неотразимият шоумен и реализатор Тео Койчинов. На сцената ще качат още и енигматичната DIA с неповторимите си шлагери, съчетаващи български фолкор и модерна електронна музика, както и любимката от X-factor Йоана.

Очаквайте и доста игри и награди на сцената, а следобяд всички малчугани ще могат да се включат в снежните игри пред хотел “Рила”.

Събитията във връзка Световния ден на снега са част от самодейността за поощряване и развиване на детския зимен спорт, която „ Бороспорт “ следва към този момент от няколко години. През целия зимен сезон „ Бороспорт “ обезпечава безвъзмездни въжен превоз карти за всички деца и възпитаници от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази самодейност върви редом с поддръжката, която „ Бороспорт “ обезпечава на спортните клубове в Боровец.

ПРОГРАМА
Световен ден на снега 2020 | 18.01.2020 (събота)

10:00 - 14:00
Безплатни ски/сноуборд уроци за начинаещи със ски учебно заведение " Бороспорт " за деца над 7 години и възрастни (часовете започват в: 10:00 / 11:00 / 13:00 и 14:00 часа)

10:00 - 14:00
Детски снежен парк " Борокидс " на символичнa цена от 1.00 лева (часовете започват в 10:00 часа, последно влизане е в 14:00 часа)

11:00 - 13:00
FRESH празник с радио Fresh пред хотел “Рила”

11:00 - 12:00
Слалом за деца със ски легендата Пепи Попангелов

13:00 - 14:00
Търсене на съкровища с БАССЕС

14:00 - 16:00
Забавни снежни игри за малчугани с аниматорите на хотел " Рила ", Боровец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР