На 17 януари 2019 г. министърът на вътрешните работи Младен

...
На 17 януари 2019 г. министърът на вътрешните работи Младен
Коментари Харесай

Младен Маринов проведе среща с посланика на Япония в София

На 17 януари 2019 година министърът на вътрешните работи Младен Маринов се срещна с посланика на Япония, Н.Пр. Масато Ватанабе, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Двете страни подчертаха обстоятелството, че през актуалната година ще бъдат маркирани три годишнини на българо-японските връзки – 110 години от началото на контактите, 80 години от определяне на дипломатически връзки и 60 години от тяхното възобновяване. По този мотив ще бъдат проведени редица събития в страната.

Като израз на положителното съдействие беше оценена и идната взаимна самодейност сред Министерство на вътрешните работи и посолството на Япония - Семинар по ръководството на риска при наводнения в страните от Западните Балкани, който ще бъде извършен през м. февруари 2019 година в София. По думите на министър Маринов опитът на Япония в ръководството на бедствия, комбиниран с главния приоритет на българската страна за поддръжка на Западните Балкани, е гаранция за триумфа на семинара. Министърът акцентира, че укрепването на потенциала и съдействието с страните от Западните Балкани е значим фактор за сигурността освен в района, само че и в международен мащаб.

Двете страни показаха удовлетворение, че обменът на туристи сред България и Япония се ускорява.

Посланикът осведоми, че чака доста японски жители да посетят България във връзка събитията, отдадени на трите годишнини, и изрече признателност за работата на Министерство на вътрешните работи за обезпечаването на сигурността японските жители в България и на мероприятията на японското посолство в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР