На 17 септември в Русе се проведе заседание на областната

...
На 17 септември в Русе се проведе заседание на областната
Коментари Харесай

Служители ще проверяват за укрити прасета в задните дворове в Русенско

На 17 септември в Русе се организира съвещание на регионалната епизоотична комисия по отношение на настоящата конюнктура във връзка с заболяването африканска чума по свинете на територията на Русенска област.
Добрата вест е, че за поредна седмица в района не са установени нови огнища на нелечимото заболяване.
„ Получени са сигнали за укрити прасета, отглеждани в стопанства от вид „ заден двор “ в две обитаеми места в област Русе. По случая ще има инспекция от чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните “, сподели шефът на ОДБХ в града д-р Георги Дяков.
Подадените сигнали са, че стопаните не са изпълнили заповедта на регионалния шеф Галин Григоров и закона за ветеринарно-медицинската активност за умъртвяването на всички домашни прасета като част от ограниченията срещу разпространяването на болестта. При потвърждаване на получените сигнали ще се сформират съответни акт и заповед за умъртвяване на прасетата, разясни доктор Дяков.
През миналата седмица в Русенско е осъществена инспекция от екипи от други Областни дирекции по сигурност на храните на 89 от общо 788 стопанства, където са отглеждани свине за персонална консумация, само че не са открити укрити животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР