На 17 септември руски военен самолет Ил-20 бе свален от

...
На 17 септември руски военен самолет Ил-20 бе свален от
Коментари Харесай

Руски военни експерти недоумяват как така беше свален техен Ил-20

На 17 септември съветски боен аероплан Ил-20 бе свален от Противовъздушна отбрана на сирийската войска. По-късно съветските управляващи оповестиха, че израелски изтребители F-16 са " употребили " съветския аероплан, като прикритие. " Прикривайки се с съветския аероплан, израелските летци са го подложили на огъня на Противовъздушна отбрана на Сирия ", обявиха от министерство на защитата на Русия.
" Израелските средства за ръководство на авиацията и водачите на F-16 не са могли да не видят съветския аероплан, защото той се е приготвял за кацане от височина 5 км. Още повече те предумишлено са почнали провокацията ", сподели на 18 септември представителят на министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков. Ето какви са мненията на съветски военни специалисти за създалата се обстановка.
" Трудно е да се каже по какъв начин може да се случи това ", разяснява генерал-лейтенант Александр Горков, шеф на зенитните ракетни войски на Военновъздушни сили на съветската федерация от 2000 по 2008 година.
" Тези изтребители са се пристроили към Ил-20, а след това са се разпръснали, като са го оставили самичък? Не си представям по какъв начин може да стане това. Но би трябвало да се създадат съответните заключения и да се забранят независимите полети. Сега би трябвало да се лети с прикритие от изтребители ", добавя още Горков за съветското издание " Взгляд ".
Бившият заместител шеф на Военновъздушни сили на Русия по въпросите на Обединената система на Противовъздушна отбрана на страните от някогашния руски съюз Айтеч Бижев счита, че обстановката се е развила по следния метод:
" Технически зенитно-ракетните комплекси са по този начин устроени, че главата на самонасочване на ракетата хваща по-силния сигнал. При Ил-20 отразяващата повърхнина е повече, в сравнение с при изтребителя. Ракетата улавя по-силния сигнал и отива към него. "
Що се отнася до системата за различаване „ свой-чужд” специалистът добавя пред Интерфакс:
" Ако Военновъздушни сили на Израел са правили рискови маневри край съветския Ил-20, израелските самолети са отговаряли на сигнала „ чужд” и средствата на Противовъздушна отбрана са получавали сигнал за непознат. За Противовъздушна отбрана на Сирия това е нарушение на границата и дава право за разкриване на огън. "
Бившият шеф на израелската специфична работа „ Натив” Яков Кедми назова дейностите на израелските военни недомислени и непрофесионални:
" Умните хора не попадат в обстановки, от които след това би трябвало да се измъкват. Самият факт на обстрела на обекти, намиращи се наоколо до съветски войски или бази е безконтролно и безогледно държание, съгласно мен. Каквито и цели да е имало там, те не оправдават този разсеян обстрел. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР