На 17 октомври (в навечерието на празника Ден на българския

...
На 17 октомври (в навечерието на празника Ден на българския
Коментари Харесай

БЛС ще връчи традиционните си награди Лекар на годината

На 17 октомври (в навечерието на празника Ден на българския лекар), БЛС ще връчи обичайните си награди "Лекар на годината ".

Съсловната организация е получила десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “; „ Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “; „ Ти си нашето бъдеще “ – премия за младите медицински очаквания на България; „ Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация “ и „ Лекар на годината 2019 “.

Имената на спечелилите ще бъдат оповестени по време на тържествената гала на 17 октомври.

Сред формалните посетители ще са омбудсманът на Република България Диана Ковачева, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето доктор Даниела Дариткова, депутати, шефове на лечебни заведения, представители на разнообразни организации в опазването на здравето, лекари.

Тази година БЛС реши да връчи и три специфични награди. Едната от тях отдадена на самодейността “Добрата дума лекува “, която е част от националната акция против насилието над медици #ПребориГнева.

В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, съпроводени със фотоси. Най-много “добри думи” бяха получени за доктор Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията. Другите две специфични награди ще бъдат връчени на доктор Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и доктор Илиян Траянов, който дружно с сътрудниците си от МБАЛ-Пазарджик, избавили родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР