На 17 октомври, четвъртък, от 14.00 часа в Гербовата зала

...
На 17 октомври, четвъртък, от 14.00 часа в Гербовата зала
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще награди с висши държавни отличия шестима изтъкнати българи

На 17 октомври, четвъртък, от 14.00 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще награди с оценки шестима изтъкнати българи, оповестяват от прессекретариата на президента.

За изключителните му заслуги в региона на културата и изкуството президентът ще удостои писателя Владимир Зарев с медал „ Стара планина “ първа степен.

Легендарният баскетболист Атанас Голомеев ще бъде отличен с медал “Стара планина “ първа степен за приноса му в региона на спорта.

С медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие ще бъде награден акад. проф. дмн Владимир Овчаров за значимите му заслуги за развиването на здравната просвета и обучение в България.

Държавният глава ще отличи акад. Чавдар Руменин с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за приноса му в региона на науката.

За заслуги в региона на образованието и науката президентът Румен Радев ще награди акад. Ангел Гълъбов с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен. Посмъртно с орден „ За заслуга “ ще бъде отличен треньора по битка Христо Мирянов за приноса му в региона на спорта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР