На 17 октомври бе подписан и вторият Протокол за намерение

...
На 17 октомври бе подписан и вторият Протокол за намерение
Коментари Харесай

Протокол за намерение за побратимяване с китайския град Хъби бе подписан и в Търговище

На 17 октомври бе подписан и вторият Протокол за желание за побратимяване сред китайския град Хъби и Община Търговище, оповестиха от локалната администрация. Документът бе подписан от секретаря на Общината Христалина Халачева и господин Джао Дзяю, шеф на Комисията по външните работи на град Хъби. Техните подписи бяха заверени от кмета на Търговище доктор Дарин Димитров и висшия консултант на Правителството на Хъби господин Фан Сюфанг.

Такъв документ към този момент беше подписан при визитата на делегацията от Търговище в Хъби през април тази година, напомнят от Общината. Двата протокола, подписани надлежно в двата града, са наложителен прелиминарен стадий от процедурата за съдействие. Следващата стъпка е те да бъдат утвърдени и от Външното министерство на Китайската национална република.

След формалното сключване на документите кметът доктор Дарин Димитров изрази задоволство от визитата на делегацията от Китай, която е на двудневно посещаване у нас. „ Побратимяването ще отвори нови благоприятни условия и за двете страни в областта на културата, образованието, бизнеса. “, сподели доктор Дарин Димитров.

Ръководителят на китайската делегация Фан Сюфанг благодари на домакините за топлото посрещане и изрази отличните си усещания от града ни. Той връчи на доктор Димитров месингова статуетка на жерав, който е знак на Хъби. „ Нека пренесем посланията за шанс и благоденствие, които носи жеравът, и в нашето бъдещо съдействие “, сподели господин Сюфанг.

Китайската делегация, водена от господин Сюфанг, дойде в Търговище по покана на кмета доктор Дарин Димитров, в отговор на визитата на делегация от Общината през април тази година. В състава й са още: шефът на Комисията по външни работи, зам.-директорът на Комисията за развиване и промяна, президенти и представители на водещи компании от провинция Хънан.

В програмата на гостите бяха включени работни визити в локални предприятия за произвеждане на стъкло, кабелни системи, багрене на конфекционни дрехи, както и на детски заведения в град Търговище, оповестяват от общинското кметство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР