На 17 октомври 2019 г. трима българи бяха осъдени от

...
На 17 октомври 2019 г. трима българи бяха осъдени от
Коментари Харесай

Българи изнасяли проститутки и травестити във Великобритания, гаврили са се жестоко с тях!

 На 17 октомври 2019 година трима българи бяха наказани от Лондонски съд  – надлежно от 11, 10 и 3 година отнемане от независимост, за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на дами и транс-сексуални български жители за полова употреба във Англия.

След близо едногодишна работа на взаимен екип за следствие на групата от чиновници на английските полицейски и правосъдни органи, Сектор " Трафик на хора “ в ГДБОП и Следствения отдел на Специализираната прокуратура, с поддръжката на Европол и Евроджъст, тримата са арестувани в Лондон и Бургас.

По решение на екипа от проверяващи материалите от българското следствие под надзора на Специализираната прокуратура са трансферирани във Англия, за присъединение към тамошното дело и осъществяване на правосъдния развой против групата в Лондон.

Най-тежкото общо наказване от 11 година затвор тамошният съд наложи на участничката в групата Елеонора В. за 4 закононарушения – в това число 8 година за трафик на хора, 4 година за надзор на проституция, 3 година за разпространяване на кокаин. Общото извънредно наказване на ръководителя Илия М. е 10 година отнемане от независимост – при постановени 5 година за трафик на хора, 3 година за надзор на проституция, 3 година за разпространяване на кокаин, 2 година за кражба и закана с ликвидиране и 8 месеца за владеене на нелегално оръжие. Мариан В. е наказан на общо 3 година затвор за трафик на хора, надзор на проституция и разпространяване на кокаин.

На Василева и Михайлов е наложена и 15-годишна възбрана за " пазаруване на самолетни билети за други лица, наемане на повече от едно жилище, превозване на лица, отвън тяхното семейство, основаване на профили в уеб сайтове за запознанства или рекламиране на полови услуги, пряк или косвен контакт с жертвите, свидетелствали против тях “.

Доказателствата по делото сочат, че част от самите участници в групата преди години са били жертви на трафик за полова употреба. От 2017 година те почнали да набират дами и транссексуални българи с обещания за работа и по-добър живот в Лондон. От летището ги транспортирали до наети от групата квартири, където да живеят по четирима или петима и да проституират без почивен ден. Жертвите трябвало да заплащат от заработеното по 70 паунда седмичен наем за жилището, нямали право да напущат адресите и да употребяват медицински услуги. Били принуждавани да оферират и продават на клиентите си кокаин, а нужните им консумативи трябвало да купуват на петорна цена само от Елеонора В. Тя отговаряла за набирането и превозването на жертвите, наемането на жилища за работа и публикуването на разгласи в уеб сайтове за полови услуги. На нея жертвите били длъжни да дадат и по 300 паунда депозит (като гаранция за еветнуални нанесени от тях щети), който нормално не се прибирал. Били принудени да работят за групата най-малко два месеца, като при овакантяване трябвало да  дадат двуседмично предупреждение.

Илия М. бил виновен за снабдяването на групата с кокаин, за налагането на санкции на " работещите “ – нормално сред 500 и 1000 английски лири, както и за държането им в послушание посредством физическо принуждение над тях или посредством закани с принуждение над техните близки в България. Когато някоя от жертвите трябвало да бъде осъдена физически, останалите били карани да участват и да гледат.

Мариан В. осъществявал директния надзор на проституиращите и събирането на заработените пари – по 2-3 пъти на ден от всеки. По сделка на " работещите " се полагали 50 на 100 от заработените пари и бакшишите, само че поради налагани санкции и удръжки те получавали по-малка част от тях.

Така групата придобила обилни средства, от които вложила в недвижими парцели в Несебър, Пазарджик и с. Кошарица (5 на брой), както и в първокласни коли във Англия. Регистрирала компании в Лондон и в с. Кошарица (край Несебър), употребила голям брой банкови сметки в Лондон. Само от сметка на Елеонора В. били направени над 200 заплащания за разгласи в уеб сайтове за полови услуги.

При задържането на Илия М. и Елеонора В. в употребено от тях жилище са открити и конфискувани тейзър, железен бокс и сгъваема железна палка, персонална карта на една от жертвите, 5 г кокаин. Иззети са и два леки автомобила – BMW 520 DM Sport Auto и Porsche Cayenne.

Показания по делото са снети от шест жертви на полова употреба от групата, част от които са разпитани по видеоконферентна връзка от правосъдния състав по делото в Лондон. Установени са жертви и от трети страни, които не са открити във Англия и България.

След изговаряне на присъдите на участниците в групата английските управляващи са изпратили известие за разкриване на процедура за депортиране на наказаните за изтърпяване на наказванията им в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР